Польські рятувальники, які прибули до Туреччини, витягнули з-під завалів людину

Польські рятувальники, які прибули до Туреччини, витягнули з-під завалів людину

Укрінформ
Група польських рятувальників прибула у вівторок в зону землетрусу у Туреччині й узялася до пошуку та порятунку людей. Першу людину вони врятували у місті Бесні.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Державну пожежну службу РП.

“Перша врятована людина. Польські рятувальники витягнули чоловіка з-під завалів спільно з турецькими рятувальниками”,- написав у Твіттері голова Пожежної служби РП Анджей Бартковяк.

За інформацією відомства, у ніч з понеділка на вівторок до міста Газіантеп прибули з Польщі 76 пожежників, 5 медиків, 8 рятувальних собак, 20 тонн техніки та обладнання. Їх направили спочатку до міста Адіяман, а потім – у Бесні, де проживають 70 тис. осіб. У цьому місті зруйновані багато багатоповерхових будівель. 

Як повідомлялося, 6 лютого на південному сході Туреччини сталося два землетруси: в районі Пазарджик провінції Кахраманмараш - магнітудою 7,7 та в районі Ельбістан тієї ж провінції - 7,6 бала за шкалою Ріхтера.

Читайте також: Україна відправляє в Туреччину загін рятувальників і техніку - Зеленський поговорив з Ердоганом

За останніми даними, кількість загиблих унаслідок землетрусу у Туреччині сягнула 3 549, поранень зазнали 22 168 осіб.

Турецька сторона повідомила про ймовірну загибель двох українців, посольство України перевіряє інформацію та встановлює особи загиблих.

Фото: Andrzej Bartkowiak, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-