У Франції пройшли нові протести проти пенсійної реформи

У Франції пройшли нові протести проти пенсійної реформи

Укрінформ
У Франції у вівторок, 7 лютого, відбулися нові загальнонаціональні протести проти нового законопроєкту про пенсійну реформу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Демонстрації, що відбулися, зокрема, у Ніцці, Марселі, Тулузі та столиці Парижі вплинули на функціонування об’єктів критичної інфраструктури, рух громадського транспорту та роботу шкіл.

Залізничний оператор SNCF повідомив про порушення руху внутрішніх та міжнародних поїздів, зокрема на лініях у напрямках Великої Британії та Швейцарії. 

Крім цього, рух метро в Парижі також був порушений.

У французькій енергетичній компанії EDF заявили про скорочення поставок електроенергії, але без блекаутів. 

За інформацією TotalEnergies, на нафтопереробних заводах компанії у страйках було задіяно більше половини працівників. Про страйкування 13% учителів зазначили й у Міністерстві освіти країни.

Читайте також: У Гаазі сотні людей протестували проти нищення Корану

Головною причиною протестів стало обговорення французькими законодавцями законопроєкту про пенсійну реформу, згідно з яким мінімальний пенсійний вік має бути поступово підвищено з 62-х до 64-х років до 2030-го року. Депутати опозиції вже запропонували понад 20 000 правок до законопроєкту. Уряд стверджує, що ці зміни покликані підтримувати пенсійну систему “на плаву” через старіюче населення Франції.

Президент Франції Еммануель Макрон наголосив, що не відмовлятиметься від законопроєкту, попри опитування громадської думки, які показують зростання опозиції до внесеного до парламенту документа.

Очікується, що дебати у парламенті триватимуть декілька тижнів.

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня у Франції пройшов другий загальнонаціональний страйк проти пенсійної реформи.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-