На Закарпатті з початку повномасштабного вторгнення перейменували понад 500 вулиць

На Закарпатті з початку повномасштабного вторгнення перейменували понад 500 вулиць

Укрінформ
На Закарпатті з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну перейменували понад 500 вулиць, які раніше мали радянські чи російські імперські назви, по всій області таких залишилося ще три сотні.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив директор ГО "Декомунізація України" Вадим Поздняков.

“Із початку повномасштабного вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року в Закарпатській області перейменували понад 500 вулиць” - повідомив Поздняков.

Водночас ще 300 вулиць очікують на перейменування в різних громадах області.

“Велика кількість неперейменованих вулиць має обласний центр - місто Ужгород (тут перейменовані лише перші 11), також багато роботи іще у Виноградівській, Буштинській та Міжгірській громадах”, - сказав він.

Читайте також: Дерусифікація: в Ізмаїлі перейменують понад 60 вулиць і провулків

Водночас місто Мукачево перейменувало майже все, ще по кілька вулиць залишилось перейменувати у Хусті, Тячеві, Чопі, Сваляві, Воловці та Перечині давно вже завершили процес перейменування вулиць.

“Щодо пам'ятників, які підлягають декомунізації, ми постійно в процесі, особливих відмов нема, але є бюрократичні та фінансові моменти”, - зазначив Подзняков. За його інформацією, понад 50 об'єктів демонтовані на території Закарпатської області, але залишилося ще близько 80. На його думку, на Закарпатті процес декомунізації повністю завершиться до літа.

Як повідомлялося, в Україні наразі реалізується державна політика у сфері подолання наслідків русифікації та тоталітаризму.

Фото: Суспільне Ужгород

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-