Малюк довів, що СБУ може бути такою, якою її хоче бачити народ - Президент

Малюк довів, що СБУ може бути такою, якою її хоче бачити народ - Президент

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України здійснює успішні і часто унікальні спеціальні операції та може бути такою, якою її хочуть бачити українці.

Про це зазначив Президент Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді, повідомляє Укрінформ.

"Вважаю, що саме такі призначення відповідають сенсу і завданням цього періоду війни. Василь Малюк є бойовим офіцером, який із перших хвилин повномасштабного вторгнення став на захист держави Україну і абсолютно віддано, професійно виконує свою роботу.

За час фактичного управління СБУ Василь Малюк довів, що СБУ може бути такою, якою її хоче бачити народ України", - сказав глава держави.

Він підкреслив, що СБУ здійснює успішні і часто дійсно унікальні спеціальні операції, а деякі з цих операцій, за словами Президента, змінили картину війни на користь України.

Так, він зауважив, що одним зі здобутків спецслужби є те, що колаборанти на тимчасово окупованих російськими загарбниками українських територіях зрозуміли: їм не втекти від правосуддя.

Читайте також: Зеленський: Зберегти всі елементи нашої стійкості – це гарантувати перемогу

Також глава держави відзначив, що завдано "вагомих ударів" по внутрішньому ворогу і це відображається, зокрема, у рішеннях РНБО, які ухвалюються за матеріалами СБУ.

"Вдалося побудувати систему захисту України від ворожих спеціальних операцій та протидії російським спецслужбам. У цьому є вагома особиста заслуга Василя Малюка. Такий курс СБУ маємо і будемо продовжувати", - розповів Зеленський.

Він також особливо відзначив роль СБУ у визволенні українців з російського полону.

Президент вважає призначення Малюка на посаду голови СБУ "правильним і абсолютно виправданим".

Читайте також: У ГУР спростували чутки про непорозуміння між Будановим і Малюком

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 7 лютого за поданням Президента Володимира Зеленського призначила Василя Малюка на посаду голови Служби безпеки України. До цього він був тимчасово виконуючим обов‘язків керівника СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-