Інфраструктуру Одеси під'єднають до генераторів, а звільнені потужності передадуть споживачам

Інфраструктуру Одеси під'єднають до генераторів, а звільнені потужності передадуть споживачам

Укрінформ
Близько ста потужних генераторів забезпечуватимуть роботу критичної інфраструктури Одеси. Вивільнені потужності подаватимуться до будинків одеситів.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповів речник начальника Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

«Критична інфраструктура міста вже переводиться на альтернативні джерела живлення. Насамперед це підприємства з тепло- та водопостачання, а також медзаклади. Установам вже передано близько 40% генераторів, які прибули до міста. Вивільнені потужності ми будемо подавати до будинків одеситів. Таким чином ми сподіваємося до кінця тижня вийти на графік відключень 2/8. У міру стабілізації ситуації кількість годин зі світлом збільшуватиметься», - розповів Братчук.

Він зазначив, що зараз у будинках одеситів світла немає по 10 — 12 годин. Якщо ж відбувається аварія – такий проміжок збільшується. Також у місті не працює електротранспорт.

За словами речника Одеської ОВА, з 4 лютого в Одеській області додатково розгорнуто 164 «пункти незламності». Таких пунктів наразі налічується близько 300.

«Ситуація зі світлом в Одесі складніша, ніж в області. Тому "пункти незламності" повністю виправдовують свою роботу», - наголосив Братчук.

Читайте також: Одещина на вихідні може повернутися до графіків планових відключень - Укренерго

Як повідомлялося, 3 та 4 лютого відбулися дві масштабні аварії на ключовій підстанції Укренерго, яка живила Одесу та Одеський район. Знеструмлені були близько 500 тис. абонентів Одещини та об'єкти критичної інфраструктури, промисловість. Станом на 6 лютого до міста прибуло 82 генератори, які підключають до об'єктів критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-