Українські рятувальники вирушили до Туреччини для допомоги у ліквідації наслідків потужного землетрусу

Українські рятувальники вирушили до Туреччини для допомоги у ліквідації наслідків потужного землетрусу

Укрінформ
8 лютого, 12:00 -  брифінг на тему: “Українські рятувальники вирушили до Туреччини для допомоги у ліквідації наслідків потужного землетрусу”.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Володимир Демчук - директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України, генерал-майор служби цивільного захисту.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Українські рятувальники на ліквідації наслідків землетрусу у Туреччині будуть до 10 діб - Демчук

Співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій попередньо мають бути на роботах з ліквідації наслідків землетрусу у Туреччині до 10 діб.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України, генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Демчук. 

“Команда, яка була сформована, попередньо мобілізована на 10 діб. Але, зважаючи на оперативну обстановку, яка складатиметься на території Туреччини, окремо ухвалюватиметься рішення, скільки там перебуватиме ця команда”, - сказав він.

Демчук зазначив, що основне завдання наших рятувальників у Туреччині - пошук вцілілих під завалами, їх порятунок та надання домедичної допомоги.

За його словами, вся координація на державному рівні між очільником ДСНС Сергієм Круком здійснюється з посольством України у Туреччині і з дипустановами цієї країни. 

“Це, у першу чергу, і взаємодія з агентством Туреччини, яке відповідає за ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій. Відповідно, ми маємо координаторів з їхньої сторони - осіб, які вже визначені по взаємодії з нашим підрозділом. Процес постійної комунікації відбувається у цілодобовому режимі”, - поінформував директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС.

Він додав, що моніторинг щодо наших співгромадян у Туреччині здійснює Міністерство закордонних справ України, з яким ДСНС перебуває у постійній комунікації і взаємодії.

Відповідаючи на запитання про те, наскільки той досвід, який здобули українські рятувальники за рік повномасштабної війни, може стати у пригоді під час цієї ситуації, Демчук зазначив, що та команда, яка відбула до Туреччини, дійсно має практичний досвід у подоланні наслідків надзвичайних ситуацій, у пошуку людей під завалами.

“Ці люди неодноразово брали участь на території України під час війни в пошуку і рятуванні людей …цей досвід дасть можливість ефективно працювати на території Туреччини”, - запевнив він. 

Як повідомлялося, відповідно до даних турецької сторони, загальна кількість загиблих унаслідок землетрусів у Туреччині і Сирії сягнула 9638-ми, поранених - 45 555.

Понад 60 тисяч осіб беруть участь у ліквідації наслідків землетрусу в Туреччині – ДСНС

Більше 60 тис. рятувальників із 43 країн світу допомагають у ліквідації наслідків землетрусу на території Туреччини.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ поінформував директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України, генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Демчук.

"На даний час понад 60 тис. осіб приймає участь у ліквідації наслідків землетрусу на території Туреччини. У першу чергу це – міжнародні команди, яким вже 43 країни і надають допомогу. Ми працюємо в тісній взаємодії з європейськими країнами, такими як Польща, Франція, Німеччина та Чехія, які також відправили свої команди", – зазначив генерал-майор.

За його словами, українські рятувальники співпрацюють з командами цих європейських країн через міжнародні штаби, які утворюються на місцях катастроф та проведення робіт. Як зауважив чиновник, з перших хвилин українська команда проводила такі комунікації.

"Це, безумовно, дає нам можливість більш тісно взаємодіяти з іншими командами, в першу чергу, з друзями-європейцями", – наголосив Демчук.

Як повідомляв Укрінформ, 8 лютого станом на 10:35, відповідно до даних турецької сторони, загальна кількість загиблих унаслідок землетрусів у Туреччині і Сирії сягнула 9638-ми, поранених – 45 555. 

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-