москва та дамаск мають забезпечити гуманітарні коридори через землетрус – Бербок

москва та дамаск мають забезпечити гуманітарні коридори через землетрус – Бербок

Укрінформ
Абсолютним пріоритетом з огляду на землетрус, який завдав жахливий руйнувань Туреччині й Сирії, є відкриття гуманітарних коридорів для надання допомоги постраждалим.

Про це заявила міністр закордонних справ держави Анналена Бербок на пресконференції в Берліні, передає кореспондент Укрінформу.

«У Сирії, де люді за режиму Асада не можуть сподіватися на допомогу, ми через наших гуманітарних партнерів підтримуємо, наскільки це можливо, зокрема, виділенням 1 мільйона євро через організацію Malteser International, яка працює на місці. Ми виділимо ще фінансові засоби, ми також вимагаємо гуманітарний доступ до сирійців», - сказала дипломат.

Забезпечення гуманітарного коридору, відкриття всіх переходів на кордоні заради можливості доставки допомоги вона назвала абсолютною необхідністю.

«Всі міжнародні актори, включно з росією, повинні використати зараз свій вплив на сирійський режим, щоби гуманітарна допомога могла бути доставлена, щоби не створювалися додаткові перешкоди», - підкреслила Бербок.

Вона наголосила на важливості того, щоби в цей час уся зброя замовкла та всі зусилля були спрямовані на надання допомоги постраждалим.

Очільниця німецького МЗС нагадала, що минулого року ФРН надала 100 млн євро гуманітарної допомоги жителям північного заходу Сирії.

Читайте також: Українські рятувальники можуть прибути в Туреччину вже сьогодні – посол

Як повідомляв Укрінформ, за даними ВООЗ, потужний землетрус у Туреччині та Сирії може мати вплив на життя близько 23 мільйонів людей.

За останніми даними, кількість загиблих унаслідок землетрусу у Туреччині сягнула 3432, поранень зазнали 21 103 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-