Землетрус у Туреччині й Сирії може вплинути на життя 23 мільйонів людей - ВООЗ

Землетрус у Туреччині й Сирії може вплинути на життя 23 мільйонів людей - ВООЗ

Укрінформ
Потужний землетрус у Туреччині та Сирії може мати вплив на життя близько 23 мільйонів людей.

Про це заявила у Женеві представниця Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Адельхайд Маршанг, передає Укрінформ з посиланням на France 24.

«Оглядові карти показують, що потенційно 23 мільйони людей зазнають впливу (землетрусу – ред.), у тому числі близько п’яти мільйонів із уразливих груп населення. Цивільна інфраструктура та потенційно медична були пошкоджені в ураженому регіоні, головне у Туреччині та на північному заході Сирії», – сказала Маршанг.

У ВООЗ вважають, що основні незадоволені потреби можуть спостерігатися в Сирії у найближчій і середньостроковій перспективі.

Читайте також: Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Туреччині

За словами глави ВООЗ Тедроса Адханома Гебреїсуса, організація мобілізує запаси екстреної допомоги та активувала мережу бригад екстреної медичної допомоги для надання допомоги пораненим і найбільш уразливим групам.

Уряд Туреччини, своєю чергою, оцінив кількість громадян, які безпосередньо постраждали від землетрусу, у 13,5 мільйона. Тривають пошуки тих, хто залишається під завалами, і ліквідація наслідків землетрусу, повідомив міністр довкілля та містобудування Мурат Курум. 

За останніми даними, кількість загиблих унаслідок землетрусу у Туреччині сягнула 3432, поранень зазнали 21 103 особи. 

Як повідомлялося, 6 лютого на південному сході Туреччини сталося два землетруси: в районі Пазарджик провінції Кахраманмараш  - магнітудою 7,7 і в районі Ельбістан тієї ж провінції - 7,6 бала за шкалою Ріхтера.

У країні оголошено семиденну жалобу.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-