Польща проводить навчання з передислокації та розгортання Patriot

Польща проводить навчання з передислокації та розгортання Patriot

Укрінформ
ЗС Польщі проводять навчання з переміщення і розгортання зенітно-ракетного комплексу Patriot, що має на меті відлякування потенційного агресора.

Про це під час брифінгу на варшавському летовищі Бемово заявив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Укрінформ.

«Це заплановані навчання. Йдеться про переміщення комплексу, розгортання, йдеться про те, щоб підвищити рівень взаємодії окремих елементів, що входять до ЗРК Patriot»,- підкреслив Блащак.

Він нагадав, що перші ЗРК Patriot Польща замовила у 2018 році, а наприкінці минулого року їх було доставлено до Польщі. За його словами, перші інтеграційні навчання відбулися на полігоні в Торуні (північ Польщі), а зараз відбуваються в місті Сохачев неподалік Варшави.

Він закликав журналістів не інформувати про переміщення військової техніки, оскільки за східним кордоном країни триває війна. Водночас він зауважив, що про ці навчання міністерство свідомо поінформувало в публічному просторі декілька днів тому.

«Деякі навчання ми свідомо показуватимемо. Ці навчання мають характер відлякування агресора, ми показуємо бойову готовність польського війська»,- наголосив Блащак.

Читайте також: Українські військові у Німеччині почали опановувати Patriot

Як повідомлялося, крім польських ЗРК Patriot на території РП, неподалік кордону з Україною розміщені також системи ППО США цього типу.

Фото: NOS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-