Перед українською громадою в ОАЕ виступив піаніст Євген Хмара

Перед українською громадою в ОАЕ виступив піаніст Євген Хмара

Фото, відео
Укрінформ
У House of Pianos у Дубаї 4 і 5 лютого відбулися концерти українського композитора, піаніста-віртуоза Євгена Хмари, які стали однією з найяскравіших музичних подій для української громади в ОАЕ.

Як передає Укрінформ, про це повідомило видання «Емірати Сьогодні»

«У House of Pianos не часто виступають українці, у нас інтернаціональний музичний хаб, і до кінця 2023 року концерти вже розплановані. Хоча, звичайно, бувають винятки, коли до нас приїжджають зірки такого світового рівня. Приїзд Євгена Хмари – справжній феномен для нас, і ми дуже щасливі його приймати»,– розповіла представниця House of Pianos, українська піаністка Ольга Шаповал.

За її словами, запрошення на перший захід Хмари розібрали буквально за кілька годин, а додаткові запрошення – за 10 хвилин, і тоді виникла ідея звернутися до Євгена з проханням про ще один безплатний концерт, який теж не зміг вмістити всіх охочих.

Видання зауважує, що, хоча це вже третій візит композитора й піаніста-віртуоза в Дубай, перші два заходи, зокрема Yamaha World Conference, були закритими, і українці не могли на них потрапити. Цього разу переважна більшість глядачів у залі – українці. І коли весь зал у єдиному пориві співав «Червону руту», Євген навіть запитав: «А я точно в Дубаї?».

Концерт Євгена Хмари відвідав надзвичайний та повноважний посол України в ОАЕ Дмитро Сенік, який своїм вітальним словом розпочав захід. Маестро подякував за підтримку Посольству України в ОАЕ, а також Посольству України в Кувейті.

«Мій третій приїзд в ОАЕ став можливим завдяки неймовірній людині, Надзвичайному й Повноважному послу України в Кувейті та моєму другові Олександру Балануці. На його запрошення я найближчими днями виступатиму на заходах до 30-річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Кувейтом і дорогою туди маю змогу виступати в цьому чудовому залі в House of Pianos», – розповів він.

Крім виступів у House of Piano, Євген Хмара 6 лютого дав концерт у SEE Institute (Sustainable Education) у Дубаї для дітей з аутизмом. Євген – активний учасник та волонтер руху Аутизм Friendly Space і регулярно дає благодійні концерти музикотерапії для таких особливих діток, яким його музика допомагає концентруватися й долати стреси.

Також «Емірати сьогодні» пишуть, що композитор зустрівся на території House of Pianos з учнями українських шкіл вихідного дня «Софія» (Дубай) та «Дивосвіт» (Абу-Дабі).

«Це був не просто концерт, а справжнє живе спілкування з маестро, під час якого діти вгадували відомі мелодії, співали пісні, намагалися уявляти, з чим у них асоціюється музика Євгена, ставили йому запитання, а також свої улюблені мелодії з мобільних телефонів, які він відразу без підготовки відтворював, і навіть ділилися з ним своїми першими кроками в написанні музики», – йдеться в публікації.

Нагадаємо, учасник і менеджер гурту «ЩукаРиба» Степан Андрущенко, лідер гуртів «ГуляйГород» і «US Orchestra» Сергій Постол і лідер гурту «The Doox» та учасник «Хореї Козацької» Максим Бережнюк провели в Абу-Дабі майстерклас з автентичної української музики для дітей і дорослих.

Фото: ukrdubai.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-