росіяни за добу атакували дев’ять регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували дев’ять регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на дев’ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 вівторка, 7 лютого. 

У Чернігівській області ворог вночі здійснив чотири обстріли із мінометів Новгород-Сіверського району. Втрат та руйнувань немає. 

У Сумській області вчора протягом дня росіяни обстрілювали Краснопільську, Середино-Будську та Глухівську громади. Зафіксовано 55 ударів. Жертв і руйнувань немає. 

У Запорізькій області за минулу добу російські війська обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Мала Токмачка, Малинівка, Новомиколаївка, Преображенка, Залізничне, Гуляйполе, Кам'янське, Новоданилівка, Ольгівське, Малі Щербаки, Чарівне, Полтавка, Зелений Гай, Новоандріївка, Затишшя, Щербаки, Оріхів, Степове, Павлівка. 

Читайте також: Ситуація на Бахмутському напрямку та розвіддані: Зеленський провів засідання Ставки

Надійшло 22 повідомлення про руйнування житла та об’єктів інфраструктури. Деталі уточнюються. 

У Дніпропетровській області вночі ворог вів обстріл Марганця, пошкоджена лінія електропередач та знеструмлена насосна станція, без води опинилися 60 тисяч родин із 9 населених пунктів. 

Після опівночі зі ствольної артилерії та "Градів" війська рф били по одному із сіл Марганецької громади. Пошкоджені два приватні будинки, господарська споруда та лінія електропередач. Без жертв. 

Вчора вдень росіяни обстріляли із важкої артилерії Мирівську громаду (Нікопольський район), пошкоджені три приватні будинки та господарські споруди, обірвані кілька ліній електропередач та пошкоджений газопровід. 

У Синельниківському районі агресор поцілив по Великомихайлівській громаді.

У Харківській області на Слобожанському напрямку обстрілів зазнали райони населених пунктів Стрілеча, Глибоке, Красне, Гатище, Вовчанськ і Дворічна. 

Читайте також: Широкомасштабного наступу росіян не буде, його слід очікувати на конкретних напрямках — Резніков

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв із танків, мінометів та артилерії Куп’янськ, Іванівку, Кучерівку, Кислівку та Котлярівку. 

У Вовчанську Чугуївського району ворожий снаряд поцілив у міську лікарню, горів дах. Без постраждалих. Також пошкоджені прилеглі будинки. 

У Куп’янському районі через обстріли пошкоджено три приватні будинки, господарські споруди та автомобіль. 

Вчора вдень біля с. Вербівка Ізюмського району підірвалися цивільні, що їхали на мотоциклі. За інформацією Обласного центру екстреної медичної допомоги, 44-річний чоловік загинув. Його 31-річний товариш дістав поранення та був госпіталізований у середньому стані. 

У Луганській області минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських військ у районах Новоселівського, Кремінної і Діброви. 

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв із танків, мінометів та артилерії райони Новоселівського і Стельмахівки. 

На Лиманському напрямку вогневого впливу зазнали Площанка, Червонопопівка, Кремінна і Діброва. 

У Донецькій області протягом доби росіяни здійснили чотири обстріли Курахового, Курахівки та Успенівки Курахівської громади. Пошкоджені приватні будинки.

Протягом доби також ворог вів потужні обстріли Мар'їнки. Ввечері війська рф здійснили мінометний обстріл селища Миколаївка Костянтинівської громади. Зруйновано приватні будинки. 

Постійні активні бойові дії ведуться поблизу Бахмута, Соледара, Вугледара. За добу у Вугледарі зруйновано щонайменше шість будинків. 

Вчора ввечері відбувся артобстріл Авдіївки, а вночі - обстріли старої частини міста. Зранку ворог бив із РСЗВ “Град” по старій частині міста, промисловій зоні, околицях і центру. Наслідки з'ясовуються. 

На Донеччині за добу одна людина загинула і п’ятеро дістали поранення. 

У Миколаївській області вночі ворог завдавав ударів з РСЗВ по населеному пункту Очаківської громади. 

Також вночі внаслідок ворожих обстрілів Чорноморської громади був пошкоджений об’єкт інфраструктури. Постраждалих немає. 

У Херсонській області, за інформацією Генштабу ЗСУ, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони 19 населених пунктів, зокрема це Гола Пристань, Золота Балка, Качкарівка, Милове, Антонівка та Херсон. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється. 

Ситуація в області залишається напруженою. За добу через російську агресію на Херсонщині були поранені дві людини. 

Зі звільнених від росіян територій Херсонщини евакуювали ще 59 осіб, з них шестеро дітей.

Читайте також: росія використала близько 660 «Шахедів», незабаром буде нова поставка — розвідка

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, минулої доби ворог завдав 6 ракетних та 24 авіаційних ударів. Здійснив 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об’єктах Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Херсонської областей, є жертви серед цивільного населення. 

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-