У росії за наказом кремля почали готувати бомбосховища – ЗМІ

У росії за наказом кремля почали готувати бомбосховища – ЗМІ

Укрінформ
По всій росії почалися перевірки і ремонт бомбосховищ відповідно до наказу кремля «модернізувати інфраструктуру часів СРСР».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Moscow Times із посиланням на чинних та колишніх чиновників.

«Рішення про інспекцію мережі бомбосховищ було ухвалене урядом ще навесні. Команду розпочати масштабну перевірку та навести порядок отримали МНС, Міноборони та (інші – ред.) цивільні міністерства», – розповів один із російських чиновників з посиланням на відомості про засідання уряду з цього питання.

У росії є тисячі бункерів, укріплених підвалів та інших безпечних укриттів. Багато з них десятиліттями були законсервовані. Але в ході війни в Україні, яка затягується, місцева влада почала витрачати сотні мільйонів рублів, щоб знову зробити їх придатними для використання.

Офіційно в росії не оголошували про національну кампанію з модернізації бомбосховищ, але, за словами співрозмовників видання, вона триває вже кілька місяців. Видання поговорило з чотирма чинними та колишніми російськими чиновниками, які підтвердили, що модернізація проводиться за наказом із Москви. Перевірки та ремонт розпочалися після вторгнення в Україну в лютому 2022 року та триватимуть у 2023 році.

Високопосадовець адміністрації одного з далекосхідних регіонів росії підтвердив виданню, що існують директива з Москви щодо модернізації бомбосховищ: «З Москви було наказано провести ці роботи повсюдно — огляд та ремонт».

Видання зазначає, що більшість бомбосховищ в рф - в аварійному стані або були закинуті після розпаду СРСР. «Вони (бомбосховища – ред.) після розпаду Радянського Союзу були нікому не потрібні. Але тепер, через ситуацію на передовій, кремль наказав у всьому розібратися», – сказав чиновник в одному із західних регіонів рф.

Читайте також: Моравецький: росія сподівалася на бліцкриг в Україні, а має отримати Ватерлоо

Як повідомлялося, щоб посилити підтримку росіянами війни проти України та продовжити мобілізацію, кремль намагається зобразити власне повномасштабне вторгнення в Україну, як другу «Велику вітчизняну війну».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-