рф навряд чи зможе наростити сили для серйозного наступу в найближчі тижні – розвідка Британії

рф навряд чи зможе наростити сили для серйозного наступу в найближчі тижні – розвідка Британії

Укрінформ
росія намагається відновити великі наступальні операції в Україні з початку січня 2023 року, однак вона навряд чи зможе наростити достатньо сил для суттєвого впливу на результат війни протягом найближчих тижнів.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ. 

Як зазначається, оперативною метою рф, ймовірно, є захоплення решти контрольованих Україною частин Донецької області.

У британській розвідці нагадують, що російським військам вдалося захопити лише кілька сотень метрів території за тиждень. Це свідчить про те, що росії зараз не вистачає боєприпасів і маневрених підрозділів, необхідних для успішного наступу.

Старші командири, ймовірно, розробляють плани, які вимагають від неукомплектованих, недосвідчених підрозділів досягти нереалістичних цілей через політичний і професійний тиск. російські лідери, ймовірно, продовжуватимуть вимагати масштабних обіцянок.

«Залишається малоймовірним, що росія зможе наростити сили, необхідні для суттєвого впливу на результат війни, протягом найближчих тижнів», - йдеться у зведенні.

Читайте також: Авіація ЗСУ завдала 11 ударів по позиціях загарбників

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка зробила висновок, що включення росією тимчасово окупованих територій України до свого Південного військового округу не вплине на ситуацію на фронті, оскільки на війну проти України москва направила сили з усіх військових округів рф і для управління ними створила спеціальний штаб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-