На Запоріжжі за держзраду судитимуть чотирьох правоохоронців, їм «світить» довічне

На Запоріжжі за держзраду судитимуть чотирьох правоохоронців, їм «світить» довічне

Укрінформ
Державне бюро розслідувань направило до суду обвинувальні акти у справі про державну зраду щодо чотирьох правоохоронців із Запорізької області.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі

Працівники ДБР завершили спеціальне розслідування щодо чотирьох колишніх правоохоронців із Запорізької області, які прислужують загарбникам та грабують населення на тимчасового захоплених територіях. Обвинувальні акти направлено до суду.

Установлено, що після захоплення росіянами Мелітопольського району Запорізької області четверо колишніх правоохоронців із селища Веселе зрадили присязі. Вони відкрито підтримали дії загарбника та стали служити у так званій “народній міліції”.

Читайте також: Ексочільник окупаційної «народної міліції» Балаклії може сісти довічно

Зрадники-правоохоронці закликають громадян до співпраці з ворогом, погрожуючи незгодним в'язницею або “депортацією”. За даними ДБР, вони проводили незаконні обшуки у місцевих жителів та відбирали майно на користь загарбників. Також зрадники патрулювали селище та створювали ілюзію контролю росіянами захоплених територій України.

Крім того, фігуранти віддали загарбникам службовий позашляховик.

Читайте також: На Харківщині ДБР повідомило про підозру зрадниці, яка служила в «міліції» окупантів

Чотирьох колишніх правоохоронців обвинувачують у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань викрило у державній зраді командира роти одного з правоохоронних органів Маріуполя Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-