У росії блогерку засудили на дев'ять років за «фейки» про армію

У росії блогерку засудили на дев'ять років за «фейки» про армію

Відео
Укрінформ
У росії відому блогерку Вероніку Білоцерковську засудили до дев'яти років позбавлення волі за “поширенні недостовірних відомостей” про армію рф.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

“Басманний суд Москви засудив відомого кулінарного блогера Вероніку Білоцерківську (Belonika) до дев'яти років у колонії загального режиму. Суд визнав її винною у поширенні недостовірних відомостей про російську армію”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, Білоцерковській заборонено протягом п'яти років адмініструвати електронні та інтернет-ресурси. Оскільки вона перебуває за межами росії, вирок ухвалили заочно. Термін покарання обчислюватиметься з дня її затримання у росії або з моменту екстрадиції до рф,

Як зазначається, Білоцерковська стала однією з перших, кого заочно засудили за статтею про "фейки" щодо російської армії. У березні вона опублікувала в Інстаграмі кілька антивоєнних дописів. Слідчий комітет рф звинуватив її у поширенні "неправдивих відомостей" про використання російських збройних сил для знищення міст та вбивств цивільного населення України, зокрема, про бомбардування пологового будинку в Маріуполі та вбивства мирних жителів у Бучі.

Читайте також: У росії оголосили «іноагентами» верховного ламу Калмикії та соліста групи Littlе Big

Білоцерківська була заочно заарештована та оголошена у розшук. Як додає DW, у неї заарештували майно на суму 153 млн рублів. У липні міністерство юстиції рф оголосило її "іноземним агентом".

Фото: Вероніка Білоцерковська, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-