У YASNO пояснили, чому у Києві довелося застосувати стабілізаційні відключення світла

У YASNO пояснили, чому у Києві довелося застосувати стабілізаційні відключення світла

Укрінформ
У частині Києва сьогодні, 5 лютого, довелося застосувати стабілізаційні відключення світла, оскільки мережі поки що не здатні передавати великі обсяги електроенергії через атаки російських терористів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на гендиректора YASNO Сергія Коваленка у Facebook.

Він нагадав, що у Києві до 16:00 не мали застосовувати обмеження, але вже вранці енергетики все ж задіяли стабілізаційні відключення світла.

"Ми вже знаємо, що є обмеження балансові (тобто дефіцит генерації) і мережеві. І досі у Києві були й ті, й інші. Саме сьогодні вдалося закрити генерацію. Але мережі поки що не здатні передавати такі обсяги", - зазначив Коваленко.

Читайте також: Ситуація з електрикою поступово покращується - Міненерго

Гендиректор YASNO уточнив, що пошкодження після ракетних ударів росіян ще не вдалося повністю відновити, аби інфраструктура працювала в нормальному режимі. Саме з метою не допустити масштабних аварій у місті довелося застосувати стабілізаційні відключення в деяких районах столиці.

Він також повідомив, що на завтра Укренерго визначив обмеження споживання на Київ у середньому 1152 МВт та на Дніпропетровську область - 1422 МВт на час з 6:00 до 24:00.

Читайте також: Відключення світла: у Міненерго назвали регіони з найскладнішою ситуацією

Як раніше повідомляло агентство, 5 лютого Київ, Київська область та Дніпропетровщина до 16:00 мали бути без обмежень електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-