Відновлювальні роботи на Одещині, де сталась енергетична аварія, тривають цілодобово

Відновлювальні роботи на Одещині, де сталась енергетична аварія, тривають цілодобово

Укрінформ
В Одеській області станом на вечір неділі, 5 лютого, без електропостачання залишаються сотні тисяч людей, відновлювальні роботи тривають цілодобово.

Про це у своєму зверненні наприкінці 347-го дня повномасштабної війни сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Відео: ОП

“Хочу зараз окремо подякувати тим, хто залучений до ліквідації наслідків енергетичної аварії в Одеській області. Відновлювальні роботи тривають цілодобово. Станом на цей час без електропостачання – сотні тисяч людей в Одеському регіоні”, - сказав Глава держави.

Читайте також: ДСНС відправила в Одесу 39 генераторів і 20 «пунктів незламності»

Він наголосив, що до російського терору таких проблем з електрикою на Одещині та в інших регіонах держави "в принципі не могло бути". Зараз для забезпечення нормальної роботи енергосистеми потрібні надзвичайні зусилля. 

Зеленський подякував енергетикам, ремонтникам, посадовцям та кожному й кожній, хто працює, щоб відновити нормальні технічні можливості постачання електрики та зберегти генерацію в Україні.

Читайте також: Шмигаль: В Одесі до 40% споживачів - досі без світла, ситуація складна

Як повідомлялося, 3 та 4 лютого сталися дві масштабні аварії на ключовій підстанції Укренерго, яка живила Одесу та Одеський район. Знеструмлені були об’єкти критичної інфраструктури, промисловість і побутові клієнти. 

За інформацією Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, в Одесі до 40% споживачів (280 тис.) залишаються без електропостачання, діють екстрені відключення. У місто прямують потужні генератори, які допоможуть у живленні критичної інфраструктури та дадуть змогу під’єднати до електрики більше споживачів. На сьогодні в Одеському районі розгорнуто 337 «пунктів незламності», 295 з них — в Одесі.

Читайте також: В Одесі у понеділок не працюватиме міський електротранспорт

Через критичну ситуацію з електропостачанням в закладах освіти обласного центру оголосили канікули 6 та 7 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-