Мороз до 44°: на північному сході США фіксують наднизькі температури

Мороз до 44°: на північному сході США фіксують наднизькі температури

Відео
Укрінформ
Холодне арктичне повітря, яке прийшло на північний схід Сполучених Штатів, принесло екстремальні низькі температури і потужні вітри.

Про це з посиланням на дані американської метеорологічної служби повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

За даними обсерваторії Маунт-Вашингтон, найнижча температура повітря становила -44°C, а пориви вітру сягали близько 160 км/год. За такого поєднання екстремальних погодних умов виникає відчуття, що температура значно нижча. Так, у суботу на горі Вашингтон у штаті Нью-Гемпшир зафіксовано рекордні -78°С, і це найнижчий у Сполучених Штатах показник відчуття температури повітря під впливом морозу і потужного вітру.

У Бостоні, де з п’ятниці призупинили навчання через екстремальні морози, температура опустилася до -23°C, побивши попередній рекорд цього дня, встановлений понад сто років тому.

Читайте також: Минулого року світовий океан встановив черговий температурний рекорд

У Провіденсі, штат Род-Айленд, стовпчик термометра також опустився до -23°C, що значно нижче від попереднього історичного мінімуму у -19°C, встановленого у 1918 році.

Потужний арктичний фронт, що насувається на Сполучені Штати зі сходу Канади, також приніс рекордно низькі температури в низку міст у штатах Нью-Йорк, Мен і Массачусетс.

Кілька міст вдалися до надзвичайних заходів, щоб допомогти жителям пережити холоди, зокрема відкрили пункти обігріву та вжили заходів, аби захистити від морозів безпритульних.

У Національній метеорологічній службі США очікують, що таке екстремальне зниження температури повітря буде короткочасним і вже у неділю вона буде значно вищою. Наприклад, у Бостоні очікується +8°C.

Читайте також: У турецькій Анталії зафіксували новий температурний рекорд

Як повідомляв Укрінформ, у більшості балканських країн унаслідок шквального вітру і сильних снігопадів паралізовано дорожній рух, тисячі людей залишились без електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-