Резніков висловився за розробку для оборонних закупівель так званого Military Prozorro

Резніков висловився за розробку для оборонних закупівель так званого Military Prozorro

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков виступає за часткову відкритість оборонних закупівель за прикладом системи Prozorrо - на кшталт Military Prozorro.

Про це він заявив під час пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тому моя ідея зараз обговорюється, щоб ми могли публікувати - без юридичної адреси або місця знаходження, але об'єм, суму контракту і т.д. щоб суспільство бачило не після укладення угод, а до. Ми зустрічалися у Прем'єр-міністра разом з віцепрем'єр-міністром Юлією Свириденко, бо в неї є фахівці по Prozorro, і я її попросив: розробіть програму Prozorro, яка була би... назвімо це Military Prozorro. Тобто, певні обмеження хай будуть, але Prozorro ми всі довіряємо, і я маю надію, що нам це вдасться», - сказав Резніков.

Читайте також: Закупівля харчів для армії: Мінекономіки працює над створенням окремого розділу в Prozorro

Окрім того, міністр оборони зазначив, що закупівлі для харчування військовослужбовців можуть зробити сезонними на коротші терміни.

"Ми зараз домовилися з комітетом ВР спробувати переглянути законодавство, яке дозволить зробити такі закупівлі сезонними на більш короткі терміни, але при тому у нас головна мета сьогодні - стабільне і якісне забезпечення Збройних сил, особливо зараз, у період воєнного часу. Це ключовий пріоритет", - наголосив міністр.

Читайте також: При Міноборони створять громадську антикорупційну раду

При цьому він зауважив, що попри повномасштабну війну у 2022 році у військових не було нарікань на харчування.

"За 2022 рік, коли відбулася ця навала і коли кратно збільшилася чисельність ЗСУ, майже всі підрозділи перебували на полі бою, ротації, відведенні, на відновленні і т.д., я жодного разу не зустрічав скарг з фронту, що не довезено їжу, що їжа поганої якості, що не було вибору", - сказав Резніков.

Він підкреслив, що завдяки демонополізації цього ринку понад два десятки компаній забезпечили безперебійне й стале харчування армії України.

Читайте також: Суд заарештував ексзаступника міністра оборони — застава 400 мільйонів гривень

Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, який з метою запобігання корупції пропонує зробити оборонні закупівлі більш відкритими та прозорими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-