Берлінська громадська організація CADUS передала в Україну мобільний медичний кабінет

Берлінська громадська організація CADUS передала в Україну мобільний медичний кабінет

Фото
Укрінформ
Берлінська громадська організація CADUS передала мобільний медичний кабінет своїй українській партнерській організації BASE UA.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, захід відбувся у посольстві Німеччини за участі посла Анки Фельдгузен, міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка і виконавчого директора CADUS Себастьяна Юнеманна.

"Ми хочемо підтримати українців та українок у їхніх зусиллях з розбудови власної системи охорони здоров'я. Через російський напад на Україну медичної допомоги потрібно навіть більше, ніж було б потрібно взимку зазвичай. Мобільним медичним кабінетом ми ще раз посилюємо нашу підтримку України", - сказав Юнеманн.

За його словами, організація CADUS почала працювати в різних напрямках в Україні після повномасштабного вторгнення росії у лютому 2022 року.

Берлінська громадська організація CADUS передала мобільний медичний кабінет / Фото: Геннадій Мінченко. Укрінформ

Зокрема, у партнерстві з організаціями BASE UA та Leave No One Behind Ukraine Info Hub, CADUS допомагає при транспортуванні пацієнтів, проводить медичні тренінги та тренінги з безпеки для місцевих волонтерів і працює над розширенням концепції тренінгів для різних цільових груп в Україні.

У коментарі Укрінформу міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що уже за тиждень цей мобільний медкабінет використовуватиметься для надання допомоги жителям сільської місцевості Донеччини.

Читайте також: Миколаїв отримав п'ять мільйонів євро допомоги від партнерів з Данії

Як повідомлялося, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини співробітники CADUS вже передали українським партнерам та лікарням 22 автомобілі швидкої допомоги, переобладнали автобус у мобільний пункт інтенсивної терапії (M.I.C.U.) та підтримали партнерів медичним обладнанням і медичними матеріалами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-