росіяни за добу обстріляли 10 регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли 10 регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на 10 областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 5 лютого.

У Чернігівській області ворог за добу здійснив один обстріл Чернігівського району з мінометів. Також зафіксовано два випадки скидання боєприпасів із БПЛА у Корюківському районі. Втрат і руйнувань немає.

У Сумській області 5 лютого зранку росіяни з мінометів обстріляли Зноб-Новгородську тергромаду. Без людських втрат й руйнувань.

Вчора протягом дня ворог здійснив обстріли Білопільської, Новослобідської, Великописарівської громад. Зафіксовано 26 ударів. Жертв немає.

Вночі обстріли прикордоння продовжилися: з території росії зафіксовані сім кулеметних черг у напрямку одного із сіл Есманської громади. Без уражень.

Також ворог вів обстріл з АГС Білопільської громади. 

Вночі війська рф здійснили мінометний обстріл села в Есманській громаді. Без втрат та руйнувань.

У Запорізькій області за минулу добу загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру  у районі населених пунктів Гуляйполе, Червоне, Чарівне, Ольгівське, Полтавка, Оріхів, Новоданилівка, Мала Токмачка, Щербаки, Малинівка, Новоандріївка, Білогір'я, Залізничне, Кам'янське, Малі Щербаки, Степове.

Є руйнування житла та об’єктів інфраструктури. Детальна інформація уточнюється. 

Читайте також: росія не може вести декілька великих наступальних операцій – ISW

У Дніпропетровській області ворог двічі обстрілював Нікопольський район із важкої артилерії. Ворожі снаряди вдарили по Червоногригорівській та Марганецькій громадах. Жертв немає. Пошкоджено лінію електропередач. Наслідки з'ясовуються.

У Харківській області на Слобожанському напрямку протягом доби ворог обстрілював населені пункти Олександрівка, Глибоке, Красне, Зелене, Нескучне, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Чугунівка та Великий Бурлук.

На Куп’янському напрямку російські війська вели обстріли із танків та артилерії районів населених пунктів Новомлинськ, Дворічна, Гряниківка, Синьківка, Куп’янськ, Піщане, Кислівка та Крохмальне.

Внаслідок артобстрілу Куп'янська пошкоджено адмінбудівлю філії Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Також у місті пошкоджені житлові будинки та господарські споруди.

У Вовчанську є влучання у приватні житлові будинки, господарські споруди, сталися пожежі. Без жертв.

У Луганській області ворог зосереджує зусилля на наступальних діях на Куп’янському і Лиманському напрямках. 

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки агресорів у районах Кремінної і Шипилівки. 

На Куп’янському напрямку росіяни обстріляли з танків та артилерії райони Новоселівського і Стельмахівки. 

На Лиманському напрямку вогневого впливу зазнали Макіївка, Площанка, Невське, Червонопопівка і Діброва на Луганщині.

У Донецькій області активні бойові дії тривають поблизу Вугледара,  Бахмута та Соледара. Поблизу Соледара ворог веде інтенсивні обстріли Парасковіївки, Роздолівки, Васюківки.

Читайте також: Зеленський: Найважче у Бахмуті, у Вугледарі, на Лиманському та інших напрямках

Вчора росіяни обстріляли Часів Яр касетними боєприпасами. Численні пошкодження багатоквартирних і приватних будинків, приміщення промислового підприємства, пошкоджено газогін середнього і низького тиску. 

Також ворог здійснив два артилерійські обстріли Курахового: є пряме влучання у будівлю магазину в центрі міста, пошкоджені багатоповерхівки та приватні будинки, лінії електропостачання. 

Вночі війська рф двічі ракетами вдарили по Дружківці. Пошкоджені декілька багатоповерхівок, зруйновано дитячий садок. Щонайменше 5 цивільних поранені. 

Зранку відбувся обстріл села Соловйове Очеретинської громади, пошкоджено два будинки. Без жертв.

Зранку росіяни вели артобстріл Авдіївки, є влучання по околицях коксохімзаводу. Інформація щодо постраждалих цивільних уточнюється. По лінії оборони навколо міста тривали хаотичні обстріли позицій.

На Донеччині за добу четверо цивільних загинули та 11 дістали поранення. 

Внаслідок масштабної аварії на одній з підстанцій НЕК “Укренерго” в Одеській області Одеса та частина Одеського району тимчасово знеструмлені. Станом на ранок світла не було майже у 500 тисяч абонентів.

Читайте також: ЗСУ зберігають контроль над більшістю логістичних маршрутів навколо Бахмута – британська розвідка

У Миколаївській області вчора вдень та сьогодні вночі ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Також вчора загарбники вели обстріл з артилерійської системи Куцурубської громади. Руйнувань та постраждалих немає.

У Херсонській області росіяни з мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстріляли Антонівку, Херсон села Іванівка, Гаврилівка, Микільське, Новоолександрівка, Веселе та інші.

Читайте також: У селі на Херсонщині відновили електропостачання - без світла було 11 місяців

Минулої доби через агресію рф поранення дістала одна людина, ще одна загинула.

З визволених від росіян територій Херсонщини евакуювали ще 98 осіб, з них 20 це діти і четверо – маломобільні громадяни.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-