У Чилі кількість загиблих унаслідок лісових пожеж зросла до 22

У Чилі кількість загиблих унаслідок лісових пожеж зросла до 22

Укрінформ
Внаслідок масштабних лісових пожеж на півдні Чилі вже загинули щонайменше 22 особи, понад 550 зазнали поранень, щонайменше 10 вважаються зниклими безвісти.

Про це із посиланням на уряд країни повідомляє AP, передає Укрінформ. 

Напередодні, в суботу, чилійський уряд оголосив надзвичайний стан ще в одному регіоні, Ла-Арауканія, який знаходиться на південь від Нюбле та Біобіо, двох центрально-південних штатів, де надзвичайний стан оголошено раніше. Це дозволить владі ширше залучати військових до порятунку людей, протидії стихії та ліквідації наслідків пожеж.

За словами міністра внутрішніх справ Кароліни Тоха, щонайменше 22 людини загинули і 554 отримали поранення, 16 постраждалих перебувають у тяжкому стані. Кількість загиблих може зрости, оскільки наразі відомо про принаймні 10 зниклих безвісти.

Читайте також: Торік стихійні лиха у світі завдали збитків на $270 мільярдів

Серед загиблих є болівійський пілот пожежного гелікоптера, який розбився в Ла-Арауканії під час гасіння осередку займання.

Масштабні пожежі на півдні Чилі трапляються щороку в спекотний період, проте за останній тиждень вони вже охопили площу, еквівалентну тій, яка зазвичай потерпає від полум’я за цілий рік.

Як повідомляв Укрінформ, у Чилі через спеку вирують десятки лісових пожеж, які вже забрали життя більше десяти людей і знищили близько 14 тис. гектарів лісу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-