Столиця штату Нью-Йорк стане містом-партнером української Бучі

Столиця штату Нью-Йорк стане містом-партнером української Бучі

Укрінформ
Американське місто Олбані, яке є столицею штату Нью-Йорк, вийшло з ініціативою стати партнером українського міста Буча. 

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це повідомив у суботу мер українського міста Анатолій Федорук під час його поїздки до Сполучених Штатів. 

«У штаті Нью-Йорк ми плануємо відвідати Олбані – майбутнє місто-партнер Бучі. Мерія цього міста вийшла з ініціативою про партнерські відносини з нашим містом», – розповів він у коментарі Укрінформу. 

Федорук поінформував, що делегація мерії перебуває у США з шестиденним робочим візитом. 

Читайте також: Віцеспікерка Бундестагу після відвідин Бородянки: Ми не повинні забувати про цю рану

«Головна мета – донести до народу Сполучених Штатів те, що відбувається в Україні, і налагодити прямі зв’язки з політиками, фундаціями, які допомагають нам у відбудові», – сказав він. 

За словами мера, «важливо відбудувати те, що зруйновано, але ще важливіше – стати набагато сучаснішими й сильнішими, ніж ми були до 24 лютого». 

Він зазначив, що американська сторона забезпечила для нього у Вашингтоні «досить високий рівень зустрічей» – від керівництва Агентства США з міжнародного розвитку USAID до конгресменів, урядовців, партійних діячів, журналістів, бізнесменів.

Читайте також: Хакери показали на екранах в російському Ермітажі повідомлення про злочини у Бучі

«І демократи, і республіканці консолідовані в питанні підтримки України – як зараз, щоб досягти перемоги у війні, так і в перспективі», – поділився він. 

Після російських звірств у Бучі до неї прикута увага світу, зауважив мер: «Нам доводиться виконувати в цей час навіть певною мірою дипломатичну місію, приймаючи політиків і різні делегації». 

Очільник міста також розповів, що у Вашингтоні брав участь у засіданні керівництва USAID, де було ухвалено рішення щодо виділення Україні та Молдові 135 млн доларів із коштів, які раніше призначалися для Американсько-російського інвестиційного фонду TUSRIF.

«Ці кошти мали бути спрямовані на розбудову демократії в російській федерації, підтримку муніципалітетів росії, але в силу відомих причин уряд ухвалив рішення виділити їх Україні та Молдові», – сказав він, підкресливши, що бучанська громада братиме участь у конкурсі на фінансування своїх проєктів із цих грошей. 

Читайте також: Президент Фінляндії відвідав Бородянку та Бучу

Як повідомляв Укрінформ, зі 154 млн доларів, що призначалися для ліквідованого фонду TUSRIF, 135 млн USAID виділить на відновлення економіки України та Молдови. Решта 18 млн буде спрямована на «підтримку громадянського суспільства та незалежних ЗМІ в рф». 

Головне фото: albany.org

Фото по тексту: Володимир Ільченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-