Відключення світла: у Міненерго назвали регіони з найскладнішою ситуацією

Відключення світла: у Міненерго назвали регіони з найскладнішою ситуацією

Укрінформ
Ситуація з електропостачанням в Україні продовжує покращуватися, дефіцит електричної потужності на вечірній максимум очікується на рівні до 12% від потреби.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство енергетики повідомляє у Фейсбуці.

«У суботу, 4 лютого 2023 р., ситуація з електропостачанням продовжує поліпшуватись. Так, через зниження попиту на електричну енергію у вихідний день, а також увімкнення після ремонтів блоків теплової генерації очікуваний дефіцит електричної потужності на вечірній максимум становитиме до 12% від потреби», – зазначили у відомстві.

У зв’язку з бойовими діями найскладніша ситуація зі знеструмленнями, за даними міністерства, спостерігається в Донецькій, Херсонській і Харківській областях. Через дефіцит генерувальної потужності та мережеві обмеження найбільша частка відключених споживачів у Волинській, Одеській і Чернівецькій областях.

У Міненергетики нагадали, що обмеження споживання електроенергії встановлює національна енергетична компанія «Укренерго», доводячи до всіх операторів систем розподілу (ОСР) ліміти, які діють упродовж доби. Кожний ОСР у межах доведеного ліміту у своїй області складає графіки погодинних відключень й інформує про це споживачів. У разі перевищення ліміту застосовуються аварійні відключення електропостачання.

Читайте також: НБУ розглядає два сценарії розвитку подій із дефіцитом електроенергії

Як повідомлялося, станом на початок лютого енергетичні об’єкти України зазнали вже 13 ракетних і 15 дронових атак. Крім того, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей лишаються недоступними українській енергосистемі та перебувають під контролем російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-