В ОП обговорили з президентом Парламентської асамблеї НАТО євроатлантичну інтеграцію України

В ОП обговорили з президентом Парламентської асамблеї НАТО євроатлантичну інтеграцію України

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква обговорив із президентом Парламентської асамблеї НАТО Жоель Гарріо-Майлям питання євроатлантичної інтеграції України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОП.

Зокрема, під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо можливих результатів саміту НАТО у Вільнюсі в липні 2023 року в контексті подальшого прогресу у процесі євроінтеграції України.

Жовква подякував президенту ПА НАТО за важливий візит в Україну, який демонструє «незмінну міцну підтримку» з боку парламентарів держав – членів Альянсу.

Також була окремо відзначена резолюція Парламентської асамблеї НАТО, ухвалена в листопаді 2022 року, у якій, серед іншого, лунав заклик до урядів і парламентів країн Альянсу чітко заявити, що російська федерація за чинного режиму є державою-терористом, а також докласти зусиль до створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності за скоєний рф злочин агресії проти України.

Читайте також: Україна виконала понад 70% зобов’язань за Угодою про асоціацію з ЄС – Стефанішина

Як повідомляв Укрінформ, раніше Парламентська асамблея НАТО підтримала прагнення України інтегруватися до Альянсу, а також створення трибуналу для переслідування росії за злочин агресії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-