Штати та союзники запровадили дві граничні ціни на російські нафтопродукти

Штати та союзники запровадили дві граничні ціни на російські нафтопродукти

Укрінформ
Сполучені Штати та їхні союзники оголосили про нові обмеження цін на російські нафтопродукти, зокрема на бензин та мазут.

Як передає Укрінформ з посиланням на CNN, про це заявив у п’ятницю високопосадовець Міністерства фінансів США.

За даними міністерства, угода між Сполученим Штатами, G7, Євросоюзом та Австралією встановлює верхню межу цін на «морські нафтопродукти російського походження».

Читайте також: Польща і ЄС готові до ембарго на російське дизпаливо - експерт

Запроваджуються дві граничні ціни: одна стосується нафтопродуктів «преміум-класу», таких як дизельне пальне, гас і бензин, які будуть обмежені на рівні 100 доларів за барель, інша – нафтопродуктів, що продаються дешевше від вартості сирої нафти, як-то мазут, – на рівні 45 доларів за барель. 

«Ми зосереджені на тому, щоб обрізати доходи, - сказав представник Мінфіну журналістам. – Ми також націлені на їхній військово-промисловий комплекс і ланцюжок поставок, аби вони не могли використовувати наявні в них гроші для закупівлі зброї. Наш підхід до цього полягає в тому, щоб знищити те, що має вирішальне значення для воєнних зусиль кремля та його здатності підтримувати свою економіку». 

Читайте також: Енергетичні обмеження обходяться росії в €160 мільйонів на день – Урсула фон дер Ляєн

У грудні ці самі країни запровадили верхню межу цін на сиру нафту на рівні 60 доларів за барель, зменшивши щомісячні податкові надходження росії від продажу енергоносіїв на 46% порівняно з попереднім місяцем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-