Унаслідок російських обстрілів пошкоджений вже 1271 об’єкт культурної інфраструктури

Унаслідок російських обстрілів пошкоджений вже 1271 об’єкт культурної інфраструктури

Укрінформ
 Станом на 25 січня 2023 року збитків зазнав 1271 об’єкт культурної інфраструктури, 473 з них – зруйновані.  

 Про це інформує пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«За останній місяць загальна чисельність постраждалих об’єктів культурної інфраструктури зросла на 82 одиниці, більш ніж половина з яких, 44 одиниці, це об’єкти на деокупованих територіях Херсонщини, а ще третина – це об’єкти в зонах активних бойових дій Донеччини», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що станом на 25 січня зазнали уражень 1271 об’єкт культурної інфраструктури, не враховуючи пам’ятки культурної спадщини. За статистикою МКІП, майже третина з них - 473 об’єкти - зруйновані.

Читайте також: Історичний центр Одеси внесли до списку ЮНЕСКО

«Найбільших втрат і збитків культурна інфраструктура отримала у Донецькій, Харківській, Київській, Херсонській, Миколаївській, Луганській, Запорізькій та Сумській областях. Упродовж січня 2023 року перелік постраждалих територій збільшився на 7 територіальних громад», - підкреслюють у відомстві.

Згідно зі статистикою, пошкоджено і зруйновано клубні заклади, бібліотеки, музеї, театри, філармонії, мистецькі школи і коледжі та об’єкти культурної спадщини на території 198 територіальних громад. Зокрема, у Миколаївській області заклади у 42% громад зазнали пошкоджень, у Сумській – у 41%, у Харківській - 36%, а Херсонській - 29%.

«Найчисельнішою групою об’єктів культурної інфраструктури, які зазнали пошкоджень чи руйнувань, є клубні заклади – 47% від загальної кількості закладів культурної інфраструктури, які зазнали збитків», - зауважують у міністерстві.

МКІП інформує, що загалом постраждали 603 клубні заклади, 479 бібліотек, 69 музеїв та галерей, 22 одиниці театрів та філармонії, а також 98 мистецьких шкіл і коледжів.

Читайте також: Ткаченко: Європа потребує карантину проти культури кремля

Як повідомлялося, внаслідок збройної агресії російської федерації у грудні зафіксували пошкодження 1200 об’єктів культурної інфраструктури, серед них – понад 500 пам‘яток культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-