Кримських татар хочуть винищити через мобілізацію – Ташева

Кримських татар хочуть винищити через мобілізацію – Ташева

Укрінформ
Окупаційні адміністрації та кремль під прикриттям мобілізації розпочали показову акцію покарання кримських татар у Криму.

Про це повідомила у Фейсбуці постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева, передає Укрінформ.

Вона зазначила, що вчора та сьогодні у всіх населених пунктах, де компактно проживають кримські татари, окупанти проводять рейди і роздають повістки. Також часто завантажують людей у автівки та відвозять у військкомати.

«Вік - 18-50 років. За словами наших джерел, не дивляться ні на захворювання, про які їм говорять схоплені чоловіки, з коментарем - "зараз підходять усі". Наприклад, у смт Зуя роздали повістки близько 100 чоловікам, кримським татарам. Зайшли у зуйську школу і роздали повістки вчителям чоловічої статі», - поінформувала Ташева.

За її словами, активно роздають повістки також у селищах Азовське та Майське, Добре, Урожайне, Строганівка та інші.

Ташева зазначила, що таким чином вже роздали не менше 1000 повісток по всьому Криму.

«Ми бачимо, що це показова акція покарання кримських татар з боку окупаційних адміністрацій та кремля, які не підтримували окупантів усі ці роки, а зараз активно підтримували дії ЗСУ і виступали проти війни», - зазначила представниця Президента.

Ташева вважає, що імовірна загибель чи каліцтво кількох тисяч кримськотатарських чоловіків для малочисельного кримськотарського народу точно вплине на кілька майбутніх поколінь кримських татар. Адже чоловіків у кримських татар внаслідок депортації менше.

«Кримських татар хочуть знищити, використовуючи для цього мобілізацію. І нам важливо говорити про це, про чергові злочини росії. І, звісно, (хочуть - ред.) використати і для пропаганди - буцімто "бачте, ви говорите що кримські татари за Україну, а вони за росію воюють", - закцентувала Ташева.

Читайте також: Кримчани почали отримувати повістки до армії рф через сайт держпослуг

Вона підкреслила, що такі дії росії незаконні: згідно з Женевськими конвенціями не мають мобілізовувати чи відправляти на строкову службу громадян на окупованій території.

Також представниця Президента в АРК закликала співвітчизників утриматись від походу на публічні заходи, зокрема на п'ятничну молитву.

«За нашою інформацією, поки виїхати з Криму ще можна, але декого таки не пропускали на керченському мосту», - йдеться в дописі.

Як повідомлялося, у представництві Президента України в АР Крим закликали українських громадян саботувати мобілізацію до збройних сил рф.

президент росії володимир путін 21 вересня заявив, що підписав указ про часткову мобілізацію. міністр оборони росії сергій шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-