В Ефіопії пілоти пасажирського літака проспали аеропорт

В Ефіопії пілоти пасажирського літака проспали аеропорт

Укрінформ
Пілоти пасажирського літака, який прямував із Судана до сусідньої Ефіопії, не змогли посадити його вчасно, бо проспали аеропорт.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NOS.

“Ethiopian Airlines вивчає ситуацію з двома пілотами, які не посадили вчасно літак. На час розслідування їх відсторонено від роботи”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Boeing 737, який прямував із Хартума (Судан), мав сісти в Аддис-Абебі (Ефіопія). Але записи польотів показують, що він пролетів повз аеропорт.

Згодом літак розвернувся і приземлився із затримкою приблизно 25 хвилин.

Як інформує видання The Aviation Herald, яке публікує звіти про авіаційні інциденти, льотчики були втомлені та поставили штурвали на автопілот, після чого заснули.

Коли літак мав заходити на посадку, диспетчери помітили, що борт не скидає висоту, та  намагалися зв’язатися з екіпажем. Після прольоту над злітно-посадковою смугою автопілот відключився. Обидва пілоти прокинулися від сигналу тривоги.

Читайте також: Літак із польськими туристами через несправність двигуна і пожежу на борту сів в Ефіопії

Ethiopian Airlines визнає, що авіадиспетчерська служба не могла зв'язатися з пілотами. Після розслідування в компанії вирішуватимуть, чи потрібно вживати стосовно них якісь заходи.

Нагадаємо, наприкінці квітня цього року двоє пілотів італійської авіакомпанії ITA Airways заснули на шляху з Нью-Йорка до Рима. Коли літак перебував над Францією, диспетчерська служба близько 10 хвилин не могла зв’язатися з екіпажем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-