У Києві п'ять мобільних бригад допомагатимуть постраждалим від домашнього насильства

У Києві п'ять мобільних бригад допомагатимуть постраждалим від домашнього насильства

Фото
Укрінформ
У Києві розпочали роботу перші п'ять мобільних бригад соціально-психологічної підтримки постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Про це повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу столичної міськради.

"Дуже важливо, що ми запускаємо ці бригади саме зараз, під час війни. Коли постійний стрес може спричинити неспровоковану агресію до членів родини або оточуючих. На сьогодні ми вже фіксуємо деяке збільшення кількості випадків домашнього насильства. І завдяки роботі бригад ми зможемо охопити набагато більше звернень та оперативно допомагати більшій кількості людей", - сказала Хонда.

За її словами, до складу бригад входять соціальний працівник, психолог і водій. Їхнє завдання полягатиме у наданні психологічної допомоги, а також роз’ясненні прав постраждалих. За потреби постраждалих доставлятимуть до кризових кімнат чи притулків.

"Тобто, одна бригада надаватиме цілий комплекс послуг безпосередньо на місцях", - пояснила заступниця голови КМДА.

Вона поінформувала, що три мобільні бригади соціально-психологічної підтримки працюватимуть на правому березі, дві – на лівому. Звернутися по допомогу можна за номером 15-00 зі стаціонарного телефона і 044-242-15-00 з мобільного. Крім того, викликати бригаду можуть працівники поліції, які зафіксували випадок домашнього насильства.

Бригади створені у співпраці міської влади та Фонду ООН у галузі народонаселення і працюватимуть на базі Центру гендерної рівності, запобігання та протидію насильству.

Читайте також: Столична поліція надає психологічну підтримку за гарячою лінією цілодобово

Як повідомлялося, на телефон довіри 15-00 Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству від початку повномасштабного вторгнення рф надійшло понад 5000 звернень щодо домашнього насильства і стресу, спричиненого війною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-