Допуск місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС - путін погодився на умови, узгоджені Україною з ООН

Допуск місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС - путін погодився на умови, узгоджені Україною з ООН

Укрінформ
президент рф путін погодився на умови направлення місії МАГАТЕ на Запорозьку АЕС, які були узгоджені між Україною та ООН.

Про це повідомляє Єлисейський палац за результатами телефонної розмови президента Франції Еммануеля Макрона та президента рф путіна, передає Укрінформ.

“Президент Республіки знову підкреслив стурбованість ризиками, які створює ситуація на Запорізькій АЕС для ядерної безпеки та підтримав якнайшвидше направлення на місце місії експертів МАГАТЕ на умовах, погоджених Україною та ООН. Президент російської федерації повідомив президенту Франції про свою згоду на розгортання цієї місії та зазначені умови”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Є додаткові підтвердження щодо підготовки провокації росії на ЗАЕС – розвідка

Також зазначається, що Макрон і путін знову обговорять цю тему найближчими днями після переговорів між технічними групами та перед розгортанням місії.

Як повідомлялося, за інформацією НАЕК "Енергоатом", російські загарбники готуються до зупинки роботи Запорізької атомної електростанції та відключення її від енергосистеми України.

Читайте також: Об’єктивних перепон, щоб місія МАГАТЕ не потрапила на ЗАЕС, немає – Зеленський

російські військові захопили ЗАЕС у ніч на 4 березня. Відтоді на території станції постійно перебувають військові та важка техніка. Загарбники також на початку серпня вчинили низку обстрілів об'єктів на території ЗАЕС, станція замінована.

Читайте також: Персонал Запорізької АЕС просить світ запобігти ядерній катастрофі

ЄС та 42 країни закликали росію негайно вивести свої війська із Запорізької АЕС і всієї території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-