Червоний Хрест не реагує на вбивство росією українських полонених в Оленівці - ОП

Червоний Хрест не реагує на вбивство росією українських полонених в Оленівці - ОП

Укрінформ
Міжнародний комітет Червоного Хреста не реагує на вбивство російською федерацією українських військовополонених у тимчасово захопленому смт Оленівка Донецької області.

Як повідомляє пресслужба Офісу Президента України, про це радник керівника ОП Михайло Подоляк сказав в інтерв’ю інтернет-виданню Wirtualna Polska, передає Укрінформ.

Так, за словами Подоляка, Міжнародний комітет Червоного Хреста, який виступає посередником у всіх збройних конфліктах і має забезпечити дотримання міжнародних конвенцій, не реагує на вбивство росією українських військовополонених в Оленівці.

"Ми знаємо, як росія ставиться до українських полонених – морить голодом, не надає медичної допомоги. На жаль, ми не можемо на це вплинути, бо ніхто нам цього не дозволить. Але для цього й існують міжнародні організації. Вони повинні вимагати доступу до бранців. Вони повинні бити на сполох, що росія знущається, ґвалтує та вбиває. Але ці організації залишаються пасивними, вони мовчать. Червоний Хрест не є винятком", – сказав радник керівника Офісу Президента.

Читайте також: Родичі захисників «Азовсталі» закликали Ердогана та Гутерреша посприяти у звільненні полонених

На його думку, війська рф хотіли приховати сліди тортур, яким піддавали українських бійців полку "Азов". Своєю чергою, звинувативши Україну в обстрілах колонії, росіяни прагнули підірвати довіру до Української держави й показати, що міжнародні конвенції порушують не лише вони.

"Ми знаємо, що ні ракетного обстрілу, ні артобстрілу там не було. Вибух стався всередині будівлі. За два дні до цього туди поселили військовополонених. З кількох тисяч людей у колонії постраждали лише вони. Це була навмисна страта", – заявив Подоляк.

Він наголосив, що терор – це військова стратегія російської федерації. У цьому контексті радник керівника ОПУ розповів, що в соціальних мережах росіяни весь час публікують відео катувань та жорстокого поводження з українськими військовими. Окрім того, вони обстрілюють мікрорайони українських міст.

Читайте також: Президент наполягає на встановленні повної правди про теракт рф в Оленівці

На переконання Подоляка, вчиняючи такі звірства та поширюючи інформацію про них, росіяни прагнуть залякати українців, зокрема захисників України, однак ефект від таких дій протилежний – українці гуртуються в боротьбі з ворогом.

Як повідомлялося, у ніч на 29 липня на території колишньої виправної колонії №210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, в якій утримувались українські військовополонені, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинуло близько 50 українських захисників, ще понад 70 дістали тяжкі поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-