Підприємцям дозволили виїзд за кордон у відрядження - уряд ухвалив постанову

Підприємцям дозволили виїзд за кордон у відрядження - уряд ухвалив постанову

Укрінформ
Кабінет Міністрів України прийняв постанову, яка дозволить підприємцям із 1 вересня виїжджати за кордон у робочі відрядження. Дозвіл можна буде оформити на порталі "Дія".

Як передає Укрінформ, про це віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

"Сьогодні уряд ухвалив постанову, яка дозволяє запустити єВідрядження в експериментальному форматі. З 1 вересня оформити дозвіл на виїзд за кордон можна буде на порталі "Дія" в кілька кліків", - зазначив Федоров.

Скористатися послугою зможуть фізичні особи-підприємці та юридичні особи. Виїхати з країни для робочого відрядження можна буде не довше, ніж на 7 днів.

Читайте також: У Раді тривають дискусії щодо дозволів на виїзд чоловіків за кордон - Веніславський

"Підготуйтесь до старту єВідрядження: подайте податкову звітність, сплатіть єдиний соціальний внесок, за сім днів до відрядження внесіть 200 тисяч гривень на рахунок Ощадбанку. Важливо, щоб середня зарплата в компанії була не менше 20 тисяч гривень. Одночасно відправити у відрядження підприємство зможе не більше 10% співробітників", - поінформував Федоров.

Як повідомляв Укрінформ, 12 серпня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до Міністерства оборони з проханням дозволити виїзд за кордон тим, хто не підлягає призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, зокрема, студентам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-