У кожному районі Львівщини запрацювали консультативні центри для переселенців

У кожному районі Львівщини запрацювали консультативні центри для переселенців

Фото
Укрінформ
Консультативно-координаційні центри для внутрішньо переміщених осіб запрацювали у кожному районі Львівської області.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, передає Укрінформ.

"У кожному районі Львівщини запрацювали консультативно-координаційні центри для вимушених переселенців. Таку ініціативу в Україні впроваджують уперше. Головною координаторкою цих центрів буде моя радниця Галина Бордун", - зазначив Козицький.

Він пояснив, що ініціатива створення консультативно-координаційних центрів у кожному районі області належить ОВА. Вимушені переселенці повинні мати доступ до медичної, юридичної, психологічної, соціальної допомоги, а також до консультацій з пошуку роботи, пенсійних виплат. "І все це має бути в одному місці, максимально просто, безкоштовно і наближено до потреб людей", - наголосив очільник ОВА.

За його словами, консультативно-координаційні центри будуть у всіх містах районного значення. "Партнери, які зголосилися нам допомагати, а їх майже 30, це імениті як українські, так і іноземні компанії та організації, скеровуватимуть своїх фахівців у райони за графіком", - додав Козицький.

Читайте також: Зеленський відвідав поранених військових у лікарні на Львівщині

Як повідомлялося, на Львівщині проживають близько 400 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Офіційно зареєстрованих ВПО – понад 243 тисячі, з яких 75 тисяч – діти.

Фото: Телеграм Максима Козицького

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-