Низка підприємств, які готують до приватизації, у жахливому стані – депутат

Низка підприємств, які готують до приватизації, у жахливому стані – депутат

Фото
Укрінформ
Народні депутати України – члени парламентського Комітету з питань економічного розвитку, разом із керівництвом Фонду державного майна оглянули низку державних підприємств, які готуються до приватизації.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт ВРУ.

«Разом з колегами-народними депутатами та в.о. голови Фонду держмайна Батовою О. І. з робочим візитом відвідали кілька державних підприємств, які готуються до приватизації: Білоцерківський завод «Еталон» та «Укрспирт». І що ми побачили? Розвалини, жахливий стан приміщень, в яких живуть щурі. Всі підприємства мають мільйонні борги і дуже низькі зарплати. Вони не модернізувалися більше 30 років. Гнітюча картина», - зазначив голова парламентського підкомітету з питань регулювання публічних закупівель та ефективного управління державним і комунальним майном Олексій Мовчан.

За його словами, ці об’єкти є прикладом того, яким неефективним управлінцем є держава. «Що дасть приватизація цих підприємств? Вони будуть продані у прозорий і відкритий спосіб! Сюди зайдуть нові інвестори, які вкладуть кошти у розвиток, створять нові робочі місця, будуть сплачувати податки. Ці державні підприємства заживуть новим життям, перетворяться із розвалин на сучасні та ефективні виробництва», - підкреслив парламентарій.

Читайте також: Приватизаційні процедури тепер триватимуть 25 днів замість 100 – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський вночі підписав закон про внесення змін до Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» та інших законодавчих актів України щодо сприяння процесам релокації підприємств в умовах воєнного стану та економічного відновлення держави. Цей документ парламент ухвалив 28 липня, а 2 серпня із підписом Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука його було передано на підпис Президенту Зеленському.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-