роспропаганда хоче перекласти відповідальність за можливу ядерну катастрофу на США та Британію

роспропаганда хоче перекласти відповідальність за можливу ядерну катастрофу на США та Британію

Укрінформ
Пропагандисти кремля намагаються перекласти відповідальність за ймовірну катастрофу на Запорізькій АЕС на Сполучені Штати Америки й Велику Британію.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі

Так, за даними Центру, російські медіа тиражують цитату секретаря ради безпеки рф миколи патрушева, згідно з якою, "удари по ЗАЕС завдаються українською стороною з подачі американців... Усю відповідальність за можливу катастрофу на ЗАЕС нестимуть США, Велика Британія та їхні поплічники".

Читайте також: Є додаткові підтвердження щодо підготовки провокації росії на ЗАЕС – розвідка

Продовжуючи звинувачувати Україну в обстрілах та підготовці до вчинення терактів, пропагандисти рф, зокрема, стверджують, що Сполучені Штати пішли на загострення з росією, надавши можливість стріляти по Криму, а сам Київ нібито "різко підняв планку ескалації численними вибухами в Криму, Бєлгороді та Курську".

За версією пропагандистів, Україна "блокує" приїзд експертів МАГАТЕ на Запорізьку АЕС через заплановані обстріли станції.

Читайте також: В ОП відреагували на «занепокоєння» росії можливою катастрофою на Запорізькій АЕС

Серед пропагандистських наративів рф також "плани" Збройних сили України застосувати проти українських військових у Мар'їнці бойову отруту "іпріт" нібито з метою звинувачення в подальшому росії.

Крім того, тиражується новина, буцімто "неонацисти" планують закидати мінами-"пелюстками" територію Бєлгородської області.

"Звинувачення США в підтримці "терористичної активності" України є превентивним захистом від потенційного визнання рф державою-спонсором тероризму, а наратив про терористичну діяльність України пропаганда поширювала ще до початку повномасштабного вторгнення для виправдання власних військових злочинів", – наголосили в ЦПД.

Читайте також: Персонал Запорізької АЕС просить світ запобігти ядерній катастрофі

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Енергоатома, російські загарбники готуються до зупинки роботи Запорізької атомної електростанції та відключення її від енергосистеми України.

У Державній інспекції ядерного регулювання України наголосили, що зупинка всіх енергоблоків ЗАЕС та втрата всіх джерел електроживлення може призвести до сценарію, за яким відбулася аварія на японській атомній станції "Фукусіма-1".

Фото: Енергоатом

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-