В Україні оновили перелік громад у районах бойових дій, в окупації й оточенні

В Україні оновили перелік громад у районах бойових дій, в окупації й оточенні

Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оновило перелік громад у районах бойових дій, на ТОТ і тих, що в оточенні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міністерства.

За даними Мінреінтеграції, станом на 17 серпня 2022 року до оновленого переліку територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), входить 323 громади з 9 областей. Зокрема це 66 територіальних громад Донецької області, 56 - Харківської, 9 - Дніпропетровської, 37 - Луганської, 54 - Запорізької, 49 - Херсонської, 26 - Миколаївської, 21 - Сумської, 5 - Чернігівської.

Зазначається, що всі внутрішньо переміщені особи з цих громад отримають грошову допомогу від держави.

Читайте також: В Мінреінтеграції сказали, скільки українців на захоплених територіях погодились взяти паспорт рф

Зазначений перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних та Київської міської військових адміністрацій. Він не є фіксованим та регулярно актуалізується.

Як повідомлялося, раніше віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що наполягатиме на збільшенні у проєкті державного бюджету на 2023 рік видатків на забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-