Руйнування на Харківщині, Миколаївщині, Запоріжжі та Сумщині – в ОП назвали цифри

Руйнування на Харківщині, Миколаївщині, Запоріжжі та Сумщині – в ОП назвали цифри

Відео
Укрінформ
Станом на 19 серпня, кількість об'єктів пошкодженої внаслідок російських обстрілів інфраструктури становить – 10 582 на Харківщині, 5 526 - на Миколаївщині, 3 715 - на Запоріжжі, 2 638 - на Сумщині.

Про це заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко розповів під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Харківська область мужньо опирається окупантам. Станом на сьогодні, в Харкові та області зруйновано 10 582 об'єкти. Переважно це багатоповерхівки, приватна забудова, школи, садочки, вищі навчальні заклади, лікарні, адмінбудівлі, дороги та мости. Щоденно проводяться відновлювальні роботи", – сказав він.

За словами Тимошенка, на завершальній стадії відбудови перебувають 138 багатоповерхівок, вісім шкіл, шість дитячих садочків, три адміністративні будівлі, два заклади охорони здоров’я та один заклад вищої освіти, вісім об’єктів життєзабезпечення.

Окрім того, заступник керівника ОПУ поінформував, що за час військової агресії з боку російської федерації пошкоджено понад 5 526 об’єктів інфраструктури в Миколаївській області. Він уточнив, що найбільших руйнувань зазнали мешканці Миколаївського, Вознесенського та Баштанського районів області.

Читайте також: На Сумщині відновлюють дороги і мости лише з дозволу військових – ОП

"Загалом постраждало 737 багатоповерхівок, 2 914 об’єктів приватної забудови, 166 шкіл та садочків, 154 заклади освіти, культури та охорони здоров’я, 1 492 об’єкти ЖКГ, 32 адміністративні будівлі, 24 автошляхи та сім мостів", – додав Тимошенко, зазначивши, що вже вдалося повністю відновити 1 489 об’єктів з вищенаведеного.

Водночас він підкреслив, що Сумська область продовжує зазнавати підступних обстрілів та бомбардувань з боку російської федерації. У цьому контексті Тимошенко наголосив, що сумчани тримають оборону та успішно відбудовують пошкоджене. "Через постійні збройні напади кількість об’єктів пошкодженої критичної інфраструктури та житлового фонду невпинно зростає та на тепер становить 2 638", – повідомив заступник глави ОП.

За його даними, вже вдалося відновити 74 багатоповерхівки, 317 об’єктів приватної забудови, 23 дитячі садочки та школи, 10 закладів вищої освіти, культури та охорони здоров’я, 17 об’єктів житлово-комунального господарства та три адміністративні будівлі.

Читайте також: В ОП розповіли про хід відновлення пошкоджених загарбниками об’єктів інфраструктури

Своєю чергою, Тимошенко зауважив, що напруженою залишається ситуація на Запоріжжі. Зокрема, тому що дії російських військ на території Запорізької атомної електростанції можуть стати причиною екологічної катастрофи світового масштабу.

Він розповів, що, станом на сьогодні, в Запорізькій області зруйновано понад 3 715 об’єктів. "Пріоритетом у відновленні, як і раніше, залишаються об’єкти критичної інфраструктури, мережі тепло-, електро-, газо-, водопостачання. Першочергові зусилля направлені для відновлення лікарень, закладів освіти, багатоквартирних та приватних будинків. Відновлювальні роботи проводяться безупинно", – констатував заступник керівника ОП.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська збройна агресія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-