Україна запропонує ЄС заходи щодо уникнення подвійного оподаткування для біженців

Україна запропонує ЄС заходи щодо уникнення подвійного оподаткування для біженців

Укрінформ
Економічний штаб при Кабінеті Міністрів погодив пакет швидких рішень щодо уникнення подвійного оподаткування українських біженців в країнах ЄС. Найближчим часом пропозиції будуть направлені до всіх податкових установ та урядів країн, які прийняли мігрантів з України.

Про це в Фейсбуці повідомив старший економіст Ukraine Economic Outlook, член Економічного штабу при Кабміні Михайло Кухар, передає Укрінформ.

«При повному і, я б сказав, щирому і професійному схваленні першого віцепрем'єра Юлії Свириденко та першого заступника міністра економіки Дениса Кудіна пакет перших швидких рішень щодо проблеми подвійного оподаткування наших вимушених мігрантів в ЄС на Економічному штабі при КМУ погоджено», — йдеться в повідомленні.

За словами Кухара, вже за два-три дні уряд України направить листа за підписом першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки Юлії Свириденко до всіх податкових відомств та урядів ЄС з проханням застосувати «ковідний прецедент» до громадян України, які вимушено опинилися в країнах не свого податкового резидентства. Відповідне рішення було ухвалено ЄС в період пандемії COVID-19, коли мільйони людей через скасування авіарейсів вимушені були залишитися в країнах не свого податкового резидентства, і до них не було застосовано «правило податкового резидентства 180 днів».

Читайте також: Оформлення українського паспорта у Євросоюзі: МВС планує долучити ще сім країн

Ще однією пропозицією, як зазначив Кухар, будуть підготовлені зміни до відповідних інструкцій НБУ та Державної податкової служби, щоб дозволити українським фізособам-підприємцям відкривати рахунки в іноземних банках.

Крім того, наразі готуються пропозиції щодо надання можливості вибору податкового резидентства між Україною та країною ЄС.

Читайте також: Управління Верховного комісара ООН у справах біженців планує відкрити офіс в Одесі

Як повідомлялося, з початку повномасштабної агресії рф, за даними Агентства ООН у справах біженців, зафіксовано понад 10 млн перетинів кордону з України. Майже чотири мільйони українців подали документи на тимчасове проживання в сусідніх країнах, найбільша кількість – у Польщі, де оселилося понад 1,2 млн осіб.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-