Делегація EUROCITIES відвідала Бучу та Ірпінь

Делегація EUROCITIES відвідала Бучу та Ірпінь

Фото
Укрінформ
Делегація асоціації найбільших міст Європи - EUROCITIES відвідала Бучу та Ірпінь

Про це у Фейсбуці інформує Бучанська міська рада та міський голова Ірпеня Олександр Маркушин у Телеграмі, передає Укрінформ.

«​​Бучанський міський голова Анатолій Федорук наголосив під час зустрічі у Храмі Андрія Первозванного, що для українських міст важлива співпраця і підтримка міжнародної організації, яка об'єднує великі європейські міста. Бо колеги з європейських муніципалітетів добре знають, як непросто утримувати, а тим більше відновити зруйноване майно», - йдеться у повідомленні.

За словами чиновника, більшість європейських муніципалітетів мають міста- побратими в Україні і підтримують жителів, надаючи як гумдопомогу, так і підтримуючи тих, хто тимчасово полишив країну.

У свою чергу Федорук розповів про жахливі трагедії, які пережило місто і громада у період захоплення, звірства росіян, катування і розстріли мирного населення.

«Багато складних викликів треба долати, відновлюючи пошкоджене житло, об’єкти інфраструктури. І тут співпраця на платформі місто- місту може стати вчасною підтримкою», - заявив посадовець.

«​18 представників Асоціації європейських міст «Eurocities» сьогодні відвідали Ірпінь. Це ті люди, які понесуть у Європу правду про те, на що перетворює українські міста російська армія. І за це я їм щиро вдячний. Європа має щодня пам'ятати про війну поруч і розуміти, що вона будь-якої миті може прийти і у європейські країни», - зазначив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

Наразі EUROCITIES об'єднує місцеве самоврядування більш ніж 140 великих міст у більш ніж 30 європейських країнах.

Читайте також: Представники Чехії відвідали Бородянку, Бучу та Ірпінь – пообіцяли Київщині підтримку

Як повідомлялося, 2 серпня чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та генеральна секретарка ОБСЄ Гельґа Шмід у рамках свого візиту до України у вівторок відвідали Бучу, де були скоєні воєнні злочини з боку російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-