На кордоні з Молдовою в Одеській області затримали понад 200 «ухилянтів»

На кордоні з Молдовою в Одеській області затримали понад 200 «ухилянтів»

Фото
Укрінформ
За період 24 лютого - 19 серпня прикордонники затримали понад 200 громадян призовного віку, що намагались ухилитися від мобілізації шляхом незаконного перетину держкордону на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Болград».

Вилучено також 30 підроблених посвідчень військовозобов’язаних і студентських квитків, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Ізмаїльського прикордонного загону.

«Лише протягом серпня на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Болград», що знаходиться в межах Болградської, Кубейської та Городненської об’єднаних територіальних громад, затримано 13 осіб призовного віку за ознаками ч.1 та ч.2 ст.204-1 КУпАП (незаконне перетинання або спроба незаконного перетину держкордону України)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всього з 24 лютого по 19 серпня затримано й притягнуто до відповідальності за спробу незаконного перетину держкордону 231 особу.

Читайте також: СБУ ліквідувала чотири канали нелегального виїзду чоловіків за кордон

Причому прикордонники викривають такі правопорушення як поза пунктами пропуску, так і в пунктах пропуску «Виноградівка», «Табаки» та «Нові Трояни», через які намагаються пройти ухилянти від призову з допомогою чужих або підроблених паспортів чи інших документів. Зокрема, інспектори ДПСУ виявили 30 підроблених тимчасових посвідчень військовозобов’язаних і студентських квитків, які, на думку їх пред’явників, мали забезпечити їм право виїзду за кордон.

Крім того, правоохоронці притягли двох осіб до кримінальної відповідальності за ознаками ст.332 ККУ (незаконне переправлення осіб через держкордон)» і п’ятьом «провідникам через кордон» оголошено підозру.

Усього направлено для розгляду за компетенцією 22 повідомлення про скоєння злочинів, передбачених ст. 332 (незаконне переправлення осіб через держкордон) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Вінниччині викрили схему перетину державного кордону для «ухилянтів»

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці затримали одеситку, яка заробляла на прийомному синові та потенційних призовниках, організувавши їх незаконне переправлення за гроші через держкордон за підробленими документами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-