росіяни завдали заповіднику «Древлянський» на Житомирщині збитки на ₴14 мільярдів

росіяни завдали заповіднику «Древлянський» на Житомирщині збитки на ₴14 мільярдів

Укрінформ
Внаслідок обстрілів російськими військами природного заповідника «Древлянський» на Житомирщині знищено 2100 га насаджень, а збитки від забруднення довкілля оцінили у понад 14,5 млрн грн.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«У результаті ракетно-бомбових ударів по території Народицької територіальної громади Коростенського району Житомирської області виникли масові лісові пожежі в природному заповіднику «Древлянський». Згідно довідки дирекції заповідника, вогнем було знищено понад 2100 гектарів лісових насаджень, чим завдано непоправної шкоди природно-заповідному фонду України – об’єктам, які мають особливу природоохоронну, наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність і виділені з метою збереження природної різноманітності», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок лісових пожеж стався значний викид в атмосферне повітря десятків тисяч тонн забруднюючих речовин різних класів небезпеки. Окрім того, не виключене вивільнення радіоактивних ізотопів, які були акумульовані на території природно-заповідного фонду внаслідок аварії на ЧАЕС.

Загальний розмір завданої внаслідок ракетно-бомбових ударів шкоди становить понад 14,5 млрд грн.

Природний заповідник «Древлянський» площею понад 30,8 тис. га розташований у межах Народицької територіальної громади, що є однією з найбільш постраждалих в області внаслідок російського вторгнення. Його територія охоплює значні площі лісів, забруднених радіонуклідами. Заповідник створений з метою збереження унікальних лісових і водно-болотних природних комплексів Українського Полісся, охорони реліктових та ендемічних рослин і тварин та відтворення і збагачення природних лісів регіону.

Читайте також: Війна в заповіднику "Древлянський": пожежі, міни та радіація

Як повідомляв Укрінформ, у природному заповіднику «Древлянський», що у Народицькій територіальній громаді на Житомирщині, внаслідок ракетно-бомобових ударів російських військ вигоріло понад 2100 га.

Фото: Фейсбук Державної екологічної інспекції Поліського округу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-