Українців закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги напередодні та в День Незалежності

Українців закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги напередодні та в День Незалежності

Укрінформ
Напередодні Дня Незалежності підрозділи МВС працюють у режимі підвищеної готовності. У посиленому режимі працюватимуть і під час самих святкувань.

Про це в ефірі телемарафону розповів заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає Укрінформ.

Він запевнив, що наступальних дій на столицю не очікується. Проте у ворога є інші "подарунки" для українців.

"Ми чудово знаємо, що російський лідер любить символізм, і тому ми чекаємо особливих сюрпризів для всіх мешканців нашої держави. Це не є таємницею, що ніякого штурму столиці чи наступу у цей день не передбачається. Водночас на озброєнні у росіян є і ракети, і авіабомби, й інше. Саме тому я закликаю громадян у ці дні дослухатися до наших порад, дотримуватись вимог комендантської години та належним чином реагувати на сигнали повітряної тривоги", - сказав Єнін.

Посадовець нагадав, що нещодавно було помічено активізацію телефонних терористів.

Читайте також: рф нарощує сили у білорусі: ЗСУ попереджають – ворог ракетами може «привітати» з 24 серпня

"Ми це вже спостерігали перед початком повномасштабного вторгнення. І вже вчора ціла низка обласних центрів України стикнулися з масованими повідомленнями щодо замінування об'єктів. Попри те, що всі повідомлення виявилися фейковими, ми не можемо гарантувати, що наступне повідомлення буде таким", - підкреслив заступник міністра.

Він запевнив - усі підрозділи МВС працюють у посиленому режимі, аби відреагувати на будь-які несподіванки.

"Всі наші підрозділи діють в умовах підвищеної готовності. В місцях відпочинку громадян забезпечимо посилене патрулювання. Напоготові будуть слідчо-оперативні групи до реагування на будь-який позаштатний розвиток ситуації. Так само будуть задіяні наші рятувальники. Прошу всіх з повагою поставитися до деяких обмежень та правоохоронців, які допомагають забезпечити безпеку", - сказав Єнін.

Читайте також: росіяни можуть вдарити ракетами по філармонії у день судилища над захисниками «Азовсталі» - розвідка

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня повідомлення про замінування надійшли до правоохоронців Вінниці, Тернополя, Львова, Черкас, Закарпаття та Кіровоградщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-