Загарбники й далі обстрілюють регіони України, є загиблі та поранені - зведення ОВА

Загарбники й далі обстрілюють регіони України, є загиблі та поранені - зведення ОВА

Укрінформ
Упродовж минулої доби, 18 серпня, російські війська продовжували здійснювати обстріли низки регіонів України.

Як передає Укрінформ, у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах станом на 8:00 п'ятниці, 19 серпня ідеться, що в Чернігівській області за минулу добу ворог тричі обстріляв прикордонні території у Новгород-Сіверському районі. Жертв і руйнувань немає.

У Сумській області вчора росіяни здійснили сім обстрілів трьох громад. Зафіксовано 93 удари. Без жертв, але є руйнування.

Через обстріл Білопільської громади зі ствольної артилерії пошкоджено нежитловий будинок та приміщення школи.

У Миропільській громаді з 14:20 тривав обстріл з 120-міліметрового міномета, зафіксовано 15 ударів. Відновився обстріл о 17:30. Пошкоджено цивільну інфраструктуру.

Сьогодні з 6:00 розпочався мінометний обстріл Білопільської громади. Наслідки уточнюються.

Читайте також: На Луганщині ЗСУ відбили вісім атак, загарбники намагаються посилити наступ на Бахмут

У Дніпропетровській області російські війська обстріляли три райони. У Криворізькому районі ворог ударив по Апостолівській та Зеленодольській громадах. В Апостолівській загинув чоловік, у Зеленодольській - без постраждалих. В обох громадах є руйнування житла. У Синельниківському районі з РСЗВ "Торнадо С" війська рф обстріляли Межівську громаду. Поранено дитину. Пошкоджені кілька будинків. У Нікополі обстріляний центр міста. Пошкоджені близько 20 багатоповерхівок, 8 магазинів, кілька установ та ліцей. Люди не постраждали.

О 4:38 агресори ракетами обстріляли Харків. Є влучання в Індустріальному, Київському, Основ‘янському районах. За попередніми даними, загинула жінка. Одна з ракет влучила у корпус освітнього закладу. Також є влучання у землю, промисловий об‘єкт та приватний житловий будинок.

У Харківській області ворог з артилерії обстрілював Чугуївський, Харківський, Богодухівський райони. Є влучання в житлові будинки, господарські споруди. У Золочівській громаді горіли клуб, бібліотека та пшениця у полі. У Печенігах через обстріл постраждав чоловік.

У Луганській області упродовж 18 серпня відбито вісім атак ворога. Більшість із них була спрямована на Бахмутський напрямок. Штурм організовують, у тому числі із сіл та міст Луганщини. У вісьмох населених пунктах росіяни залучали авіацію. Лише за минулу ніч 16 разів агресори використовували ствольну та реактивну артилерію, спрямовуючи удари по населених пунктах та укріпленнях Збройних сил України.

Читайте також: Загарбники вранці вдарили по трьох районах Харкова: є постраждалий

У Донецькій області за добу п'ятеро людей загинули й десятеро дістали поранення. Війська рф вели обстріли з артилерії, мінометів, танків, "Ураганів", здійснили авіаудар "НУРС". Обстріляні Залізне, Зеленопілля, Авдіївка, Торецьк, Максимільянівка, Дружба, Миколаївка, Пришиб, Бахмут, Озарянівка, Олександропіль. Пошкоджено три багатоповерхівки, 9 приватних житлових будинків, гараж, три цивільні та один службовий автомобіль, магазин. Близько 5:00 росіяни обстріляли Краматорськ. Також ворог вів обстріли Мар'їнки, Очеретинської та Святогірської громад. Область залишається без газу і частково без води та електрики. Триває обов'язкова евакуація населення.

Вчора у Миколаєві російські війська вкотре атакували об’єкти портової інфраструктури. Постраждалих немає. Близько 4:00 місто зазнало обстрілів ракетами типу С-300. Три ракети знову влучили у Чорноморський національний університет імені П.Могили, пошкоджено навколишні будинки. За попередніми даними, одна людина поранене. В іншому районі міста пошкоджено підприємство. Постраждалих немає.

У Миколаївському районі вдень тривали ворожі обстріли села Галицинове Галицинівської громади. Через влучання касетних боєприпасів РСЗВ "Смерч" пошкоджено кілька житлових будинків, зруйновано будівлю пожежної частини та знищено пожежний автомобіль. Три людини поранені.

У Баштанському районі минулої доби ворог обстріляв Широківську громаду. Також громада зазнала обстрілів з 22:00 до 4:00. Влучання були за межами населених пунктів. Постраждалих немає.

Читайте також: Командний склад військ рф відправляє свої родини з Херсонщини - Хлань

Під постійним вогнем залишаються населені пункти Березнегуватської громади на лінії розмежування. Інформація про постраждалих і пошкодження уточнюється.

У Херсонській області протягом доби бойові дії тривали практично на всій території. На визволених від росіян територіях виявлені протипіхотні осколкові міни (ПОМ-2). У багатьох громадах області є заміновані території. Напруженою ситуація залишається у селах, які межують із сусідніми регіонами та через які протікає річка Інгулець.

росіяни завозять молодь з інших регіонів для замальовування української символіки у Херсоні. Жителі області залишаються без українського зв’язку, Інтернету і телебачення.

Водночас відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-