Трасс має всі шанси стати лідером консерваторів та прем’єром Британії – Sky News

Трасс має всі шанси стати лідером консерваторів та прем’єром Британії – Sky News

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, очевидно, переможе на виборах лідера Консервативної партії з великим відривом.

Як передає Укрінформ, опитування Sky News (YouGov) свідчить, що вона отримає на 32% більше, ніж її суперник ексміністр фінансів Ріші Сунак.

66% членів партії, котрі визначилися зі своїм вибором, віддадуть голоси за Трасс, і 34% підтримають Сунака. Два тижні тому вона мала ще більшу перевагу – у 38%. Близько 13% заявили, що не визначилися зі своїми вподобаннями або не голосуватимуть.

Читайте також: Джонсон у майбутньому має намір знову стати прем'єром Британії — ЗМІ

Під час опитування, яке завершилося в середу вранці, 57% респондентів заявили, що вже проголосували, 38% - мають намір це зробити.

Серед тих, хто вже проголосував, 68% обрали Трасс і 31% - Сунака. 44% тих, кому ще належить проголосувати, заявили, що виберуть Трасс, 29% - Сунака, а 26% - не знають.

Нині триває голосування поштою, у якому беруть учать усі члени Консервативної партії Сполученого Королівства (близько 160 тисяч). Переможець має бути оголошений не пізніше 5 вересня. Тоді ж королева призначить його чи її на посаду прем’єр-міністра британського уряду.

Читайте також: Сунак назвав себе аутсайдером боротьби за пост прем'єра Британії у порівнянні з Трасс

Прем'єр-міністр Борис Джонсон на початку липня був змушений подати у відставку з посади лідера Консервативної партії під тиском кількох внутрішньополітичних скандалів і закликів однопартійців. До обрання нового лідера торі Джонсон продовжує виконувати обов’язки глави уряду.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-