Франція не виключає початок війни в Європі, до якої її армія не готова - RFI

Франція не виключає початок війни в Європі, до якої її армія не готова - RFI

Укрінформ
Військове командування збройних сил Франції не виключає можливість початку бойових дій на території Європи та визнає, що французька армія не готова до повномасштабної війни.

Про це йдеться у матеріалі RFI за підсумками кількох засідань комісії з оборони Нацзборів Франції.

Як зазначається, військові докладно розповіли депутатам про проблеми Франції перед потенційним конфліктом високої інтенсивності.

Читайте також: Францію та Швейцарію закликають заарештувати майно ексдружини путіна

Начальник Генштабу ЗС Франції Тьєррі Бюркар вважає, що наразі загроза повномасштабної війни висока як ніколи за весь час після Другої світової.

"Загрози наростають, і перехід до бойових дій, як в Україні, це реальність – навіть для Європи, – сказав Тьєррі Бюркар. – Нестримане застосування сили знову стало для багатьох способом вирішення конфліктів".

Читайте також: Франція та Індія працюватимуть разом, щоб покласти край війні рф проти України

Віцепрезидент парламентської комісії з оборони депутат Жан-Луї Тьєріо вважає, що попри те, що Франція, ядерна держава, яка має найбільшу армію в Європі, вона не готова належним чином до повномасштабної війни.

Військове командування різних родів військ повідомило, що французької армії не вистачає військової техніки та боєприпасів, літаків та кораблів. Це пов'язано з тим, що конфлікти високої інтенсивності на європейській території з розгортанням танків, авіації та артилерії вважалися малоймовірними.

Читайте також: Франція допоможе розмінувати Чернігівщину

Армія Франції готувалася не до великої війни, а до конфліктів малої інтенсивності – насамперед до операцій проти джихадистів в Африці.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-