Презентація художнього фільму «Ма»

Презентація художнього фільму «Ма»

Укрінформ
19 серпня, 11:30 - презентація художнього фільму «Ма».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікери: Богдан Желєзняк - режисер; Артур Желєзняк - продюсер; Сергій Галагоза - продюсер; Максим Яковлєв - виконавець головної ролі.

Актуальна тема:

Художній фільм «Ма» - картина, яка шукає відповідь на питання, чому між нашим і їхнім народом така величезна прірва.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У вільний перегляд вийшов короткометражний фільм про російсько-українську війну “Ма!”

У вільний перегляд на Youtube вийшов короткометражний фільм про російсько-українську війну з лаконічною назвою “Ма!”. Головна ідея фільму — відповідь на питання, чому між українським і російським народами така величезна прірва.

Фільм представили у Медіацентрі Україна — Укрінформ його режисер - випускник університету ім.Карпенка-Карого Богдан Желєзняк і виконавець головної ролі - актор Максим Яковлєв.

“Якщо описати фільм одним словом, то це буде слово “контраст”, а якщо двома, то “світло” і “темрява”. Ми дійсно різні, ми не один народ і цим фільмом я хотів сказати, що між нами не просто прірва, між нами безодня”, - розповів режисер фільму.

За словами Желєзняка, ідею фільму йому підказала його бабуся, з якою він провів перші три місяці війни в Києві. Її вразили перехоплені українськими правоохоронцями розмови російських військових з їх матерями і дружинами.

“Вона запропонувала мені розкрити їхній феномен душі у фільмі, показати розмову окупанта з матір’ю і я одразу загорівся ідеєю. Буквально в один вечір накидав сценарій”, - пригадує режисер.

У фільмі зображено пораненого російського солдата на полі бою, який телефонує своїй матері, щоб розповісти, що з ним, але не чує від неї жодного слова співчуття, а лише про підтримку “спецоперації” путіна.

Далі, за сюжетом, на поле бою приходять українські військові, які оглядають загиблих і поранених росіян. У цей момент до одного з українських воїнів дзвонить його мати, яка турботливо розпитує у сина про те, як він.

“Весь текст розмови окупанта з матір’ю не має жодного вигаданого слова, все взято і скомпільовано з перехоплених розмов”, - запевняє режисер.

Зйомки короткометражного фільму тривали один день, акторами стали друзі режисера. Фільм зняли за власні кошти, які витратили в основному на техніку – БТР, автомати і військову форму для акторів. Знімальна команда працювала на волонтерських засадах.

Висловлюючись стосовно фільму, головний його актор Максим Яковлєв зазначив: “Коли б я побачив такий фільм до 24 лютого, я б не повірив, що таке може бути, тобто я дивлюся і розумію, що немає такої жінки, яка так розмовляє зі своїм сином, але вони є. І мені було важко повірити, що так можливо розмовляти з мамою, що мама так може розмовляти з сином”.

Режисер фільму говорить, що стрічка призначена для іноземної аудиторії, яка не обізнана з реаліями нашої війни і не знає, яка ментальна прірва існує між українцями і росіянами.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф вбивають мирних жителів, обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-