Три аргументи, чому Усик переможе Джошуа

Три аргументи, чому Усик переможе Джошуа

Укрінформ
До довгоочікуваного реваншу залишилось 2 дні.

Вся Україна безумовно вболіває за Олександра Усика та не сумнівається в його майстерності. Про майбутню перемогу українця говорять всі, хто прямо або опосередковано пов’язаний з боксом. Чи все настільки однозначно і чому пояси обовязково повернуться в Україну, читайте в матеріалі від Укрінформу.

Повторити успіх першого поєдинку – завдання мінімум для Олександра Усика

Перший аргумент на користь українця – його майстерність. Чи можете Ви назвати когось такого ж технічного та швидкого на ногах боксера у суперважкій вазі? Я теж не можу. Українець вже перемагав британця і точно знає, як зробити це ще раз.

Читайте також: Букмекери дали прогноз на бій Усик - Джошуа

У Ентоні Джошуа про це очевидно інша думка. «Найважливіше, що у мене є другий шанс. Якщо ви знайомі з моєю історією, ви знаєте: я король камбеків. Ви можете мене перемогти, але мене важко утримати в такому стані. Навіть у тяжкі часи я знаю, що все складеться у тривалій перспективі», - сказав на прес-конференції Джошуа.

«Шанси є навіть тоді, коли їх взагалі немає», – казав геній Лобановський. Але це бокс. Джошуа справді може сподіватися на ще один шанс, сподіватися  на «лакіпанч». Але як влучити в того, кого ти не можеш наздогнати? Так, Ентоні, безумовно, сильний боксер, але перебоксувати українця у нього не вийде з об’єктивний якісних причин.

Усик перебуває у фантастичній формі. Про це постійно говорять у тренувальному таборі українця. На це також вказують шалені фізичні навантаження під час підготовки до бою. Кемп українця розпочався пів року тому, коли команда Усика поїхала в Дубаї. Там при температурі всередньому 40 градусів Олександр їздив по 100 кілометрів на велосипеді, тренувався на пляжі при палючому сонці та робив все, щоб підготувати себе, щоб прокачати свою витривалість. До речі, допомагали йому в цьому 6 спарринг-партнерів. Тож, повірте, сумнівів щодо фізичних кондицій Усика і бути не може.

Читайте також: Ентоні Джошуа: Все дуже просто – це бій, який потрібно виграти

Гарсія не допоможе

Усі говорять про зміну тренера Ентоні. Чи допоможе це йому? Роберт Гарсія справді коуч, що виховав 14 чемпіонів світу, але найцікавіше те, що серед них немає жодного суперважковаговика.

«Якщо Ентоні хоче перемогти, то цей бій має кардинально відрізнятись від першого поєдинку. Думаю, новий тренер спробує нав’язати Джошуа агресивний «мексиканський» стиль боксу», - так рішення британця змінити тренера коментує ще один український супертяж Владислав Сіренко.

За пів року нереально перевчити боксера, тому зрозуміло, що Гарсія лиш вдосконалював скіли британця. Аби перемогти Усика, цього замало. Як новий тренер вплинув на Джошуа, розповідає екс-чемпіонка світу з професійного боксу Аліна Шатернікова.

«При всій моїй повазі до всесвітньовідомих тренерів, не пам’ятаю жодного heavyweight боксера, якого б вони виховали та привели до чемпіонства. Специфіка роботи та тренувань зі суперважковаговиками – це улюблена тема тренерів, з ким би я не розмовляла. Бо ця специфіка дійсно має місце. Мова йде про трохи іншій підхід у багатьох аспектах навчального та підготовчого до змагань процесу», - сказала Шатернікова.

Читайте також: Олександр Усик: Джошуа – сильний хлопець, але в мене є свої секрети

Екс-чемпіонка світу пояснює, що всі напрацювання Джошуа допоможуть, якщо Усик дозволить опоненту боксувати за своїм сценарієм. «Зі слів самого Джошуа, тренування під керівництвом нового тренера стали більш усвідомленими, більш тактичними, що іноді дуже «напрягає» його мозок. Коли робота в ринзі змушує твій мозок максимально включатися та приймати миттєві рішення в залежності від ситуації – це великий плюс для боксера. Тоді він вдосконалюється. Якщо така робота у Джошуа ведеться, буде ще цікавіше спостерігати за боєм. Але всі наші версії, як змінився Джошуа готуючись до реваншу,  – це лише наші припущення. І чи дозволить діючий чемпіон Олександр Усик «розгулятися у ринзі» британцю? У боксі є такий вираз «ти боксуєш так, наскільки тобі дозволяє твій суперник», - пояснює Шатернікова.

«За Україну, за її волю, за честь і славу, за народ»

Вибачте за надмірний пафос, але сьогодні це наша реальність. Третій і найвагоміший аргумент на користь Усика: він буде битись за всю Україну.

Читайте також: Усик після матчу-реваншу з Джошуа повернеться в Україну - промоутер

Боксер 24\7 на зв’язку з нашими військовими, і саме вони переконали його прийняти цей бій під час війни. За нашою інформацією Олександр часто записує індивідуальні відео для наших захисників, чим піднімає їм настрій. І, ясна річ, заряджається сам.

Для України перемога Усика – це подія, яка підійме бойовий дух. Детально про це пояснює Шатернікова. «Усик зараз не просто боксер світового рівня та діючий чемпіон світу у надважкій вазі. Він – символ успішності українських атлетів, українського спорту у світі. Усик прекрасно розуміє, що ринг у Саудовській Аравії - це не просто місце для змагань, це майданчик для того, щоб донести світу правду. Це можливість нагадати всім, що Україна все ще під обстрілами, все ще у вогні, що росія – терорист номер один у світі. 

Цей той бій, коли в ринзі не тільки Саша, коли за ним вся наша прекрасна Україна, Україна незламна, Україна переможна. Щоб не робив у ринзі Джошуа, Сашко має продемонструвати, наскільки сильний дух український, наскільки сильна наша воля та здатність переборювати труднощі, перешкоди на шляху до перемоги», - каже Шатернікова.

Українець вже розпочав свою місію у світі. На відкритому тренуванні команда Усика фотографувалась із прапором України та написом «I stand with Ukraine». До речі, вся команда українця одягнула синьо-жовті футболки.

Читайте також: Усик і Джошуа провели дуель поглядів на прес-конференції перед боєм

На прес-конференції Усик розчинив навіть найкрижаніші серця. Він вийшов в образі козака: вишиванка та традиційний «оселедець» на голові. Українець не переставав вражати. Після дуелі поглядів Усик акапельно заспівав «Ой, у лузі червона калина». Що чекати від українця далі? Шоу, яке він вміє створювати, і яке, повірте, точно піде на користь нашій державі.

Окрім того, без підтримки в Джидді наш козак також не залишиться. До Саудівської Аравії вирушить щонайменше 200 українців. Про це нам розповів журналіст Максим Розенко.

«Зараз цей бій не тільки для нього, але і для України. Я їду в Джидду, ми всі віримо в перемогу українця і своєю невеличкою журналістською спільнотою готуємо приємний сюрприз для Олександра.

Якщо минулого року в Лондоні під час першого боя Усика з Джошуа на 62-тисячній арені Tottenham Hotspur Stadium за Сашка вболівало близько тисячі українців, більшість з яких представляли нашу діаспору у Великій Британії, то в Джидді ми не можемо розраховувати на ідентичні показники. Але у будь-якому разі Олександр не залишиться без нашої підтримки. Невеликі, але згуртовані групи українців прилетять з Польщі, Німеччині, Франції, Угорщини, Румунії, Чехії, Словаччини, Швейцарії, Австрії, Великої Британії, США та Канади. Також в Джидду прибудуть і фани з України: ті, які мають можливість виїжджати за кордон. В Саудівській Аравії у нас є невеличка діаспора, яка теж збирається на бій. Більш чисельна українська діаспора в ОАЕ, і вони також збираються підтримувати Усика з місця події. Всього в Джидді очікуємо близько 200 українців»

Читайте також: Трансляція бою Усика та Джошуа буде безкоштовною для українців

До найбільшого іспиту в кар’єрі Олександра Усика залишилось 2 дні. Укрінформ, як і вся Україна, не сумнівається в перемозі нашого боксера та з нетерпінням чекає на фірмовий гопак від Олександра Усика.

Фото: Matchroom Boxing, Getty Images

Діана Кондратюк, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-