У Херсоні окупанти викрали директорку навчального закладу і змусили казати «потрібні» слова

У Херсоні окупанти викрали директорку навчального закладу і змусили казати «потрібні» слова

Укрінформ
У Херсоні російські окупанти викрали директорку навчально-виховного комплексу і змусили її казати «потрібні» слова про співпрацю, проте жінці вдалося виїхати з окупованої території та розповісти правду.

Про це повідомило місцеве херсонське видання "МОСТ", передає Укрінформ.

"Директорка херсонського навчально-виховного комплексу №48 Олена Кірцхалія - не є прихильницею «руського міра». Жінку зробила «колаборанткою» російська пропаганда, а справді ситуація - інша. Як повідомляє популярний херсонський телеграм-канал, жінку викрали, тримали добу під арештом, й таким чином примусили казати те, що потрібно пропагандистам", - сказано в інформації.

Читайте також: На Херсонщині російські загарбники заблокували Viber та YouTube

Згодом Кірцхалія змогла виїхати з окупованої території. Вона в спеціальних шкільних чатах повідомила батьків учнів НВК №48, що заклад працює і працюватиме лише за українськими програмами. Також директорка повідомила, що в разі необхідності вчителі, які працюють в НВК організують дистанційне навчання для учнів.

Раніше у деяких ЗМІ та соцмережах з посиланням на російських пропагандистів повідомлялося, що Кірцхалія нібито перейшла на бік окупантів. Але більш правдоподібною все ж виглядає версія, оприлюднена зараз, бо випадки, коли окупанти викрадають людей з метою використання їх у своїх пропагандистських «виставах» - далеко не поодинокі в Херсоні.

Читайте також: У магазинах Херсона запровадили «натуральний обмін» та «продуктові кредити»

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині через провал колаборантів, які мали стати «обласною владою», російські окупанти замінюють їх зовнішніми кадрами, відбувається відкрите зміщення центрів прийняття рішень.

На Херсонщині ворог блокує «зелені коридори», евакуацію. Загарбники викрадають мирних жителів області та посилили фільтраційні заходи.

30 травня загарбники відключили на Херсонщині інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-