Штати очікують від країн G20 консолідованої позиції щодо росії – Держдеп

Штати очікують від країн G20 консолідованої позиції щодо росії – Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон очікує, що країни G20 чітко висловляться проти агресії росії, а також консолідують свої зусилля для посилення тиску на рф, підтримку України та подолання глобальних викликів, створених агресією кремля.

Таке переконання висловив у вівторок, напередодні міністерської зустрічі G20 в Індонезії, речник Держдепартаменту США Нед Прайс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, ви почуєте, що країни-члени G20 висловляться дуже чітко проти того, що ми побачили з боку росії»,- зауважив офіційний представник американського відомства.

Читайте також: Штати порушать питання війни рф в Україні на зустрічі G20 в Індонезії – Держдеп

Він підкреслив, що «Група двадцяти» є важливим форумом для обговорення багатьох питань, й насамперед тих, що «опинилися в центрі уваги саме через російську жорстоку війну проти України». Прайс додав, що у демократичному світі створився «дуже потужний міжнародний консенсус» щодо засудження дій росії та підтримки України.

«Ми вважаємо, що ми маємо надалі залучати наших союзників і партнерів, це одна з незамінних складових, коли йдеться про демонстрацію єдності, яку міжнародна спільнота показала в протистоянні рф»,- зазначив Прайс.

Читайте також: Прем‘єр-міністр Австралії прогнозує путіну недружній прийом на саміті G20 у разі приїзду

Водночас, речник Держдепу прокоментував на прохання журналістів ситуацію, що склалася зараз в Україні. Він зазначив, що російським силам хоча і вдалося взяти під контроль більшу частину української території впродовж останнього часу, втім це далося їм великою ціною.

«Що ми знаємо, це те, що росія зазнала стратегічної поразки, коли вона почала (наступ – ред.) 24 лютого»,- зауважив Прайс.

Читайте також: росію слід виключити із G20 - Фріланд

Він нагадав, як путін заявляв що захопить Україну за лічені дні та навіть години, однак зіткнувся з рішучим опором українців, які захищають власну свободу й демократію за підтримки США, а також десятків інших країн.

«Отже, навіть якщо ці тяжкі бої на Донбасі продовжуються, наразі чітко зрозуміло, що це було і буде стратегічним провалом кремля, враховуючи його нинішню позицію», - зауважив офіційний представник Держдепартаменту США.

Читайте також: Україна і ще багато держав не братимуть участі в саміті G20, якщо там буде росія - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен цього тижня вирушає на Балі, Індонезія, для участі в зустрічі глав зовнішньополітичних відомств «Групи двадцяти». Очікується, що учасники форуму обговорюватимуть способи реагування на виклики, пов’язані з війною рф в Україні, у тому числі в контексті продовольчої безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-